vineri, 17 martie 2017

RECENZIE - Mănuşa de Aramă (Magisterium #2) de Cassandra Clare & Holly Black


Descriere:

Inamicul este aproape. Foarte aproape.

Pentru Callum Hunt, vacanța de iarnă nu este ca pentru alți copii. Ființa cea mai apropiată de el este un lup al haosului pe nume Havoc. Tatăl lui suspectează că este trimis, în secret, de forțele răului. Și, desigur, mulți dintre copii nu vor reveni în lumea magică de la Magisterium din toamnă.

Nu este ușor pentru Call… Și devine și mai greu când, uitându-se în subsol, descoperă că tatăl lui ar putea încerca să-i distrugă atât pe el, cât și pe Havoc.

Call fuge înapoi la Magisterium, dar lucrurile se complică și mai mult. Alkahest – o mănușă de aramă capabilă să despartă anumiți magicieni de puterile lor – a fost furată. 

Iar în încercarea lor de a găsi vinovatul, Call și prietenii săi Aaron și Tamara atrag atenția unor ființe foarte periculoase și se apropie și mai mult de un adevăr înspăimântător.


RECENZIE:

La cât de mult mi-a placut primul volum chiar mă întrebam dacă acesta va fi mai bun sau nu. Căci nu de puţine ori se-ntamplă ca a doua carte dintr-o serie să pregătească terenul pentru restul volumelor sau să răspundă la o mulţime de întrebări ce au apărut la finalul primei cărţi. Însă, Mănuşa de Aramă a fost un sequel pe măsură şi parcă a avut şi mai multă acţiune decât prima carte.

Deşi volumul e relativ scurt, având 288 de pagini, se întâmplă o mulţime de lucruri şi aş zice că, într-un fel, chiar combinaţia asta de pagini puţine şi acţiune multă, întorsături de situaţie, suspans, replici usturătoare, intrigi, certuri, înşelăciuni şi minciuni, şi personaje bine construite, te dă pe spate. 

Personal, am citit cartea în aproximativ două ore şi mai că-mi pare rău că s-a terminat. Nici nu-ţi dau seama când o începi, că ai şi ajuns la jumătate, iar într-o clipită vezi că dai ultima pagină. Iar dacă eşti fan middle-grade şi/sau fan al şcolilor de magie, al aventurilor şi misiunilor neautorizate, atunci o să-ţi placă tare mult. Şi, încă ceva, dacă n-ai ştii ce vârste au personajele, nu prea ai zice că e middle-grade... şi spun asta pentru că nu mulţi citesc acest gen, crezând că sunt poveşti pentru copii şi că totul e scris aşa mai lejer. Dar situaţiile în care sunt puşi, deciziile ce trebuie să le ia, faptul că uneori trebuie să aleagă între familie şi prieteni şi propria viaţă sau binele celorlalţi, n-aş spune că sunt pentru un copil.

Chiar nu pot să vă spun prea multe despre Mănuşa de Aramă, fiind al doilea volum, dar nu m-a dezamăgit şi după finalul ăla, chiar vreau să ştiu ce mai urmează. Bine că am deja volumul trei şi pot să-l devorez imediat. Deşi, apoi nu ştiu ce fac până apare al patrulea... Ah, dar vă pot spune că m-am bucurat să fiu iarăşi în lumea frumoasă şi totuşi extrem de întunecată şi plină de mistere şi pericole creată de Holly Black şi Cassandra Clare, să aflu ce se mai întâmplă cu Aaron, Tamara, Call şi ceilalţi, şi desigur să îl admir pe Havoc; cine-ar fi crezut că poate să crească atât de repede, să fie aşa de periculos şi-n acelaşi timp să pară un ghemotoc uriaş de blană numai bun de îmbrăţişat. Pot să am şi eu unul? Pot, pot?

Cu siguranţă acest volum, pe lângă suspans, întorsături de situaţie, evoluţia personajelor, dialog plin de culoare şi trădări din partea cui te-aştepţi mai puţin, prezintă foarte bine faptul că nu există bine şi rău, prieten sau duşman, minciună şi adevăr, prieteni şi familie. Pentru că totul şi toţi se schimbă într-o secundă şi Call e nevoit să se bazeze pe ce-i de care fugea şi să fugă de persoanele la care ţinea cel mai mult. Plus că, poţi avea iarăşi încredere  în cineva ce te-a trădat, dar spune că ţi-a vrut binele? Dacă cineva vrea să te omoare ca să te salveze de ţine, e ceva bun? E bine să minţi ca să-i protejezi pe ceilalţi sau tot crudul adevăr e necesar?

Vă las pe voi să descoperiţi răspunsurile la aceste întrebări şi sper să vă placă Mănuşa de Aramă aşa tare cum mi-a plăcut mie; deşi eu am citit-o cam pe nerăsuflate şi nu prea vă recomand. Să nu faceţi indigestie. Iar după ce-o citiţi nu uitaţi s-o recomandaţi şi altora, asta după ce-au citit primul volum, căci e o serie ce merge citită la orice vârstă. Ahm, adică nu e ca şi cum eu i-am recomandat-o fratelui meu mai mic şi nu invers. *cough* Iar până terminaţi voi de citit eu mă duc să-l caut pe Call... poate pot eu să-l plimb pe Havoc şi să mă joc cu el, cât timp el şi ceilalţi se antrenează. Încerc doar să fiu de folos, ok? Nu e ca şi cum o să mă joc cu o pufosenie uriaşă, monstruoasă şi care m-ar ucide instantaneu...

miercuri, 1 martie 2017

NOI aparitii la editura TREI!


"O poveste fascinantă și întunecată despre răzbunare, trădare și secrete din glam-ul hollywoodian. Alison Gaylin a fost comparată cu Gillian Flynn." - Huffpost Books

Descriere:

Nimeni nu e perfect. Fiecare are ceva de ascuns.

Pe 28 iunie 1980, la o petrecere, Kelly Michelle Lund îl împușcă mortal pe John McFadden, regizorul nominalizat la Oscar. Ani în șir se fac tot felul de speculații privind motivele enigmaticei adolescente. 

Condamnată pentru crimă, Kelly își pierde tinerețea și libertatea, dar își păstrează secretele.

Treizeci de ani mai târziu și la cinci ani după eliberarea din închisoare, trecutul se întoarce și o bântuie pe Kelly. Socrul ei, Sterling Marshall, o legendă a filmului, este găsit într o baltă de sânge în locuința sa din Hollywood Hills, împușcat în cap, exact ca fostul său prieten, John McFadden.

Din nou, Kelly este principala suspectă. De data aceasta însă, are niște aliați care sunt convinși că femeia nu are legătură cu niciuna dintre crime. Să fie Kelly într adevăr nevinovată?

"O epocă în care intimitatea a devenit un mit și viețile oamenilor sunt adesea expuse în presă și fiecare detaliu este analizat – de la acest subiect provocator pornește romanul lui Alison Gaylin." - The Associated Press

"Multe răsturnări de situație surprinzătoare!" - Publishers Weekly

#1 Bestseller New York Times

Descriere:

Autoarea bestsellerurilor Am uitat să fim fericiți și Secretul soțului vine cu un roman despre micile minciuni periculoase pe care ni le spunem pentru a supraviețui.

O crimă... un accident tragic... sau doar nişte părinţi care se poartă urât? Incontestabil, cineva a plătit cu viața.

Madeline e o forță căreia nu e ușor să-i faci față. E amuzantă, tăioasă și pătimașă; ține minte totul și nu iartă pe nimeni. Celeste e genul de femeie frumoasă după care oamenii întorc capul pe stradă, dar are de plătit un preț pentru iluzia perfecțiunii. Nouă în oraș, Jane e o mamă singură, atât de tânără încât este confundată cu dădaca. Are un trecut misterios și o tristețe mult prea profundă pentru vârsta ei. Trei femei aflate fiecare într-un moment crucial al vieții, dar care își intersectează pașii în același loc fatidic.

Marile minciuni nevinovate e o poveste senzațională despre foști soți și noi soții, mame și fiice, bârfă în curtea școlii și micile minciuni care se pot transforma în dezastre.

„O carte diabolic de bună. Amuzantă și înfricoșătoare." - Stephen King

Acum un serial de excepție produs de Hbo, cu Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Laura Dern, Adam Scott și Zoë Kravitz. 


Descriere:

Jean Garnier nu mai are nimic de pierdut: mama sa e la închisoare, iubita sa a murit într-un accident, iar el a rămas fără slujbă. 

Ca să-și strige disperarea către lumea întreagă, Jean pune la cale un plan malefic. Șapte dispozitive explozive, ascunse în diverse locuri din Paris, sunt programate să explodeze câte unul la 24 de ore. 
După ce prima bombă explodează, Jean se predă poliției, cu o singură pretenție: autoritățile îi eliberează mama sau exploziile vor continua. 

Comisarul-șef Camille Verhoeven se află în fața celei mai importante dileme din cariera sa: este Jean Garnier o amenințare serioasă sau doar un individ care se dă în spectacol? 

Însă fiecare minut care trece poate costa sute de vieți.

"Ideea cărții mi-a venit într-o noapte, când în fața mea se căsca un trotuar distrus. Autorii de romane polițiste sunt tot timpul atenți la astfel de lucruri. Imaginea acelui hău mi-a dat ideea pentru cadrul romanului." - Pierre Lemaitre 

"Rosy & John reia temele care îl preocupă pe Lemaitre: fragilitatea democrațiilor, mecanismul sinistru și absurd al violenței, neputința oamenilor în fața nebuniei unui individ disperat." -liternaute.com


Descriere:

Oraşul Savannah este considerat o comoară a Sudului, un loc cu un trecut bogat şi plin de culoare. Ba chiar magic…

Pentru profani, Savannah îşi arată doar faţa primitoare şi generoasă. Iniţiaţii ştiu însă că, dincolo de şarmul provincial, există o lume în care vrăjitoria e respectată şi temută şi spiritele rătăcesc ameninţătoare. 

Mercy Taylor cunoaşte foarte bine partea supranaturală a oraşului ei, pentru că face parte dintr-o familie foarte puternică de vrăjitori din Sud. Doar ea, Mercy, nu are nicio putere.

Iar acum se trezeşte în miezul unui mister care-i poate distruge familia şi poate elibera un secret întunecat, ținut captiv sute de ani de vrăjitoarele din familia Taylor.

"Primul volum al seriei Vrăji în Savannah e scris într-un ritm alert, incitant – un debut foarte promițător." - PublishersWeekly

"În acest mystery urban, J.D. Horn imaginează o poveste complicată despre magie și misticism, cu eleganța și lirismul unui romancier experimentat." - Kathryn Leigh Scott, autoarea romanului Dark Passages


Un roman din seria Vanessa Munroe 
De la autoarea bestsellerului Femeia cameleon 

Descriere:

Aventurile Vanessei Munroe continuă cu o nouă poveste plină de adrenalină!

Cu ani în urmă, un bărbat a răpit o pe Hannah, o fetiță de cinci ani, din curtea școlii și a trecut o granița în Mexic. Acolo a introdus o în lumea unei secte secrete – cea a Aleșilor. 

Acum însă câțiva oameni vor să dea de urma fetiței. Oameni care au crescut în mijlocul sectei, dar care au reușit, în ciuda suferinței suportate acolo, să și construiască o viață nouă.

Supraviețuitorii înțeleg mecanismele mentale și religioase ce guvernează secta și apelează la ajutorul oferit de Vanessa Munroe, știind că ea ar putea fi singura lor șansă de a o găsi pe Hannah.

"Vanessa Munroe își eliberează forța distructivă când cei neputincioși sunt amenințați. E o eroină cu totul specială: dură, neînfricată, dar în același timp vulnerabilă și plină de compasiune." - Publishers Weekly

"Mult așteptata continuare a seriei Vanessa Munroe… Stevens descrie foarte convingător lumea întunecată a manipulării, îndoctrinării și abuzului." – Booklist


Descriere:

De cinci ani, Cameron și mama lui se mută dintr-un loc în altul. Tatăl băiatului e pe urmele lor. Cel puțin, asta i s-a spus lui Cameron.

Când se stabilesc la o fermă izolată, băiatul începe să vadă și să audă lucruri care nu pot fi reale. Curând, ajunge să se îndoiască de tot ceea ce credea că știe și se întreabă dacă nu cumva își pierde mințile.

Ce se ascunde în noapte? Ce e îngropat în trecut?

Cameron trebuie să afle secretele întunecate înainte ca acestea să-l distrugă.

"Un thriller psihologic pe care nu-l poți lăsa din mână… straniu, întunecat și inteligent construit. Dialogurile vii, autentice și scenele memorabile alcătuiesc o poveste desăvârșită, al cărei final dramatic întrece toate așteptările." - The Guardian

"Un tată monstruos, hărțuitor, coșmaruri alienante, un băiat fantomatic, câini sălbatici și un subsol dărăpănat – cadrul perfect pentru o poveste înfiorătoare despre un băiat care, încercând să dezlege un mister, descoperă ce secrete poate ascunde trecutul cuiva. Un melanj captivant de crime și poveste de familie." - Kirkus Review

Câinii a câștigat Red Maple Award și a obținut numeroase nominalizări, printre care la Young Adult Novel Thriller Award, 2016 și American Library Association Best Fiction for Young Adults. Este în curs de publicare în 13 țări.

Drepturile de ecranizare au fost achiziționate de Wild Media Entertainment.

TBR mi-a luat un mărţişor?


Sal'tare! :) Ah, cât a trecut de când n-am mai scris aici şi câte zile *ăhm, luni* de când n-am mai postat o recenzie. 

Iar dacă eu sunt uşor nemulţumită de mine ca cititor şi bookblogger, aş spune că TBR-ul (To Be Reading List) e furios de-a dreptul. Cum adică n-am timp de el? Cu ce mi-a greşit de îl ignor, chiar şi când s-a băgat la dietă. Da, lista mea de cărţi pe care vreau să le citesc, în ultimele luni, ca să încerce să mă convingă să citesc şi să-mi atragă atenţia a încercat să slăbească. Sau măcar să nu se mai îngraşe, renunţând să se mai îndoape cu orice poveste delicioasă şi crocantă, învelită într-o copertă de-ţi lasă gura apă. 

Mă-ntreb cum de-a avut atâta voinţă, dar să ştiţi c-a reuşit! S-a ţinut de cuvânt şi deşi scâncea uneori şi se zgâria pe ochi, în timp ce bălea la romanele ce se aflau la reduceri sau se lipea de vitrinele librăriilor când ieşeam la plimbare, nu a cedat. Iar eu începusem să cred că aproape s-a vindecat. Cât am putut să mă înşel...

Nu, n-a încercat să mă ucidă în somn, sufocandu-mă cu una din cărţile mele preferate. Nici nu mi-a ascuns toate semnele de carte sau şi nu mi-a mâncat ciocolata. Iar telefonul meu încă funcţionează. Dar a făcut ceva şi mai rău! 

Mă trezesc eu frumos de dimineaţă şi soarele străluceşte, păsărelele ciripesc, cărţile abia deschid ochii de pe rafturi şi se întind leneşe, în timp ce Kindle-ul mai moţăie puţin. Din obişnuinţă dau să pornesc laptopul, ce zace de obicei pe birou, însă nu-l găsesc. Brusc mă trezesc complet, fac ochii mari şi dau să-l caut: nu e pe birou, nici pe scaun, l-am căutat şi sub pat. M-am uitat şi-n baie... deşi nu cred că aş fi mers cu el acolo fără să-mi amintesc. 

Aşa că după vreo zece minute în care am întors garsoniera pe dos şi tot nimic, m-am aşezat pe pat. Poate mai e undeva unde nu m-am uitat sau poate ştie cineva ceva. Însă cărţile îmi zic că n-au văzut nimic, pentru că dormeau aşa de bine în bibliotecă, îmbrăţişate sau inghiondu-se ca să încapă mai comfortabil. Aparent unele ocupă prea mult spaţiu, altele sforăie iar TBR-ul ţine întâlniri nocturne, în care încearcă să găsească soluţii la problema (aka cum să facem cititorul să ne iubească tare, tare iar) ce e mereu pe ordinea zilei. Pardon, a nopţii. 

Oh! Brusc un gând îmi trece brusc prin minte şi ochii că-mi ies din orbite, iar câteva cărţi se sperie de reacţia mea. Mă privesc curioase, în timp ce eu stau în mijlocul camerei uitându-mă după TBR. Pune el ceva la cale de nu l-am văzut azi. Şi mi-a dispărut laptopul. Hm, ce coincidenţă. Oare au dispărut împreună undeva? Care ar fi şansele? Un chicot îmi întrerupe gândurile, apoi sunetul distinct al tastelor îmi sună în urechi. 

-TBR? zic şi toţi fac linişte. Îmi pot auzi bătăile inimii. Unde eşti?

Nici un răspuns, însă tastele se aud şi mai tare. Mă iau după sunet şi aproape că iau şifonierul în braţe. Stai puţin! îmi spun. Apuc mânerul şi deschid uşa. Şi ce crezi că găsesc? TBR-ul meu stătea aşezat pe nişte tricouri proaspăt spălate, între umeraşele cu geci şi sacouri, cu laptopul în braţe şi bălea la o pagină cu reduceri. Când realiză că a fost descoperit, îşi ridică privirea şi obrajii îi deveniră roşii, iar degetele i se opriră deasupra tastelor. Ne privim, încercând să ne anticipăm mişcările şi aerul părea să fi devenit solid. Ştia că o să-i iau laptopul şi eu ştiam că trebuie s-acţionez repede. 

Un ping ne făcu pe amândoi să tresărim. Oh, nu-ţi pot descrie zâmbetul larg ce i-a înflorit pe faţă şi felul în care şi-a ridicat braţele în aer, începând apoi să danseze. M-am aşezat în genunchi, pe jumătate cu capul în dulap, şi am deschis mailul. Era o comandă de vreo zece cărţi: 

-Ce ai făcut? zic şi aproape că-mi scot ochiul în colţul uşii, pentru că-ntre timp TBR ieşise dintre haine şi o luase la fugă prin cameră, probabil speriat de reacţia mea. 

-Ţi-am luat un mărţişor! spuse pufnind, cu părul vâlvoi şi acoperindu-şi obrajii cu mâinile. Arăta ca o roşie cu permanent. Iar acum o să m-asigur că şi ceilalţi au făcut la fel. zise şi se agăţă de pătură, căţărându-se în pat. 

-Care ceilalţi? Celelelate TBR-uri? Oh, nunununu! Nu telefonul! spun şi dau repede să mă ridic în timp ce el deja era în acţiune, ţinând telefonul cu o mână şi cu cealaltă tastând un număr. 

THREE HOURS LATER...

După ce ne-am bătut pe telefon sau mai bine zis am încercat să ne batem, eu încercând să i-l smulg şi el ţipând că bezmeticul, roşu la faţă şi cu părul vâlvoi către cineva de la celălalt capăt, am sfârşit prin a ne împăca. TBR mi-a înapoiat telefonul, după ce şi-a încheiat convorbirea, normal, iar eu i-am zis că-l iert. 

Dacă vreţi să vedeţi ce a comandat TBR, fără că eu să ştiu, puteţi da click pe banner-ul de mai jos sau pe oricare coperta de mai sus. Banner-ul va duce direct către toate cărţile ce se află la reducere, iar fiecare copertă vă direcţionează către acea carte. Iar dacă vreţi să nu cumpăraţi sau doar să vă apăraţi de TBRs, care în perioada asta sunt mai periculoase ca oricând, apăraţi-vă telefonul şi laptop-ul. P.S.: Dar vă întreb sincer, chiar vreţi? Vreţi voi să nu luaţi cărţi la reduceri? 
P.S.2: Puteţi comanda câte vreţi, poate şi pe toate... nimeni nu va ştii că voi aţi făcut-o :D Doar avem un TBR, nu? 

Până data viitoare eu vă urez lectură plăcută şi fiţi cu ochii pe TBR! Sau doar priviţi-l complice şi prefaceti-vă că nu vedeţi anumite rezultate din istoric. :)

Crina @Reading Addict