luni, 26 ianuarie 2015

Timpul indragostitilor (Iubire dincolo de timp #2) de Tamara Ireland Stone - In curand la LEDA

Continuarea romanului Iubire dincolo de timp.


Iubirea dintre Anna şi Bennett este mai mult decât o relaţie la distanţă: ea trăieşte în Chicago în anul 1995, iar el este un călător în timp şi vine din San Francisco, din 2012, aşa că cei doi nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată.


Nu este însă un aranjament perfect, căci Bennett nu poate rămâne în trecut decât pentru perioade scurte şi ratând intervale mari din propriul prezent pentru a fi cu Anna. Amândoi sunt totuşi optimişti că vor reuşi să rezolve problemele..., asta până când Bennett este martorul unui eveniment la care, în mod sigur, nu s-a aşteptat.

Deciziile pe care le va lua începând din acest moment vor conduce oare spre un viitor pe care nici el şi nici Anna nu şi-l doresc?

Cititorii familiarizaţi cu povestea Annei şi a lui Bennett din Iubire dincolo de timp vor fi captivaţi de al doilea volum al seriei. De data aceasta, evenimentele sunt relatate – în acelaşi ritm alert – din punctul de vedere al lui Bennett. O lectură ce nu trebuie ratată de pasionaţii cărţilor de dragos aventură. - School Library Journal

Focul (Vrajitor si Vrajitoare #3) de James Patterson - In curand la LEDA


Serie tradusă în 19 ţări • Bestseller Nr. 1 New York Times • Bestseller USA Today • Bestseller Publishers Weekly • Bestseller Entertainment Weekly • Nominalizat la Nickelodeon Kids’ Choice Awards, 2011


Whit şi Wisty Allgood au sacrificat totul pentru a conduce mişcarea de Rezistenţă împotriva nemilosului regim totalitar care le guvernează lumea.

Conducătorul suprem, Cel Care Este Unicul, a interzis tot ceea ce le este lor drag: cărţi, muzică, artă şi imaginaţie. Dar puterea tot mai mare a magiei celor doi fraţi nu a fost suficientă pentru a opri malefica demenţă a Unicului.

NU VEŢI GĂSI UNUL AICI.

Wisty ştie că a venit în sfârşit momentul să îl înfrunte pe Unicul. Dar lupta şi focul ei nu fac decât să canalizeze şi mai multă putere în fiinţa lui deja invincibilă. Cum ar putea ea şi Whit să se pregătească pentru iminenta confruntare finală cu nemilosul ticălos care le-a distrus lumea – înainte ca el să devină cu adevărat atotputernic?

NU EXISTĂ FINAL FERICIT.

În această uluitoare parte a treia a seriei VRĂJITOR & VRĂJITOARE, miza nu a fost nicicând mai mare – iar consecinţele vor schimba totul.

„ACŢIUNE DIN BELŞUG.” – The Associated Press

„INGENIOASĂ, CU DETALII PLINE DE CULOARE.” – Los Angeles Times

„DOI NOI EROI VOR STÂRNI ADMIRAŢIA CITITORILOR.” – yabookscentral.com

„COPII VS. ADULŢI, VIOLENŢĂ, MAGIE, MUZICĂ şi DRAGOSTE – TOATE ACESTE SUBIECTE FAC DIN CARTE UN ROMAN PROVOCATOR CARE VA PLĂCEA CU SIGURANŢĂ.” – voya

„DESCRIERI INTENSE ŞI O ULUITOARE IMAGINAŢIE.” – teenreads.com

„COPIILOR LE VA FI FOARTE GREU SĂ LASE CARTEA DIN MÂNĂ.” – sacramento book review

„IMAGINILE TERIFIANTE… ADUC LA VIAŢĂ ACŢIUNEA… CU O VITEZĂ ULUITOARE.” – slj

vineri, 23 ianuarie 2015

De neinvins de Laura Hillenbrand - NOU la CorintSUPRAVIEŢUIRE. ÎNDÂRJIRE. ÎMPĂCARE

O POVESTE INCREDIBILĂ ŞI ADEVĂRATĂ

DIN 23 IANUARIE 2015 ÎNTR-O ECRANIZARE DE EXCEPŢIE ÎN REGIA ANGELINEI JOLIE!

DESEMNATĂ DE REVISTA TIME DREPT CARTEA DE NONFICŢIUNE A ANULUI 

CÂŞTIGĂTOAREA PREMIULUI PENTRU CĂRŢI BIOGRAFICE DECERNAT DE LOS ANGELES TIME

„Zguduitoare. […] Fascinantă. […] Cartea lui Hillenbrand este atât de cinematografică, iar evenimentele pe care le descrie atât de incredibile, încât nu îndrăzneşti să-ţi dezlipeşti ochii de pe pagină.” – PEOPLE

În copilărie, Louis Zamperini a fost un delincvent incorigibil. În adolescenţă, el şi-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-şi un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. După începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, sportivul a devenit aviator. În luna mai a anului 1943, bombardierul său s-a prăbuşit în Oceanul Pacific şi Zamperini a supravieţuit pe o barcă de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experienţa de coşmar a lagărelor japoneze pentru prizonieri de război. La limita rezistenţei, Zamperini a răspuns disperării cu ingeniozitate, suferinţelor cu speranţă, brutalităţilor cu revoltă. Soarta lui, triumfătoare şi tragică deopotrivă, avea să atârne de firul tot mai subţire al voinţei sale.

De neînvins este o mărturie de neuitat a rezistenţei minţii, corpului şi spiritului uman, adusă strălucitor la viaţă de Laura Hillenbrand.
TRAILER-UL FILMULUI:


sâmbătă, 17 ianuarie 2015

RECENZIE - Orasul Sufletelor Pierdute (Instrumente Mortale #5) de Cassandra Clare

Descriere:

Intunericul ameninta sa ii inghita pe vanatorii de umbre.

Exista vreun pret prea mare de platit, chiar si pentru dragoste?

Cand Jace si Clary se intalnesc din nou, Clary este ingrozita sa afle ca magia demonului Lilith l-a legat pe iubitul sau Jace de maleficul ei frate Sebastian. Jace se afla acum in slujba raului. Conclavul este hotarat sa il distruga pe Sebastian, dar nu exista nicio modalitate de a face rau unuia fara a-l rani pe celalalt. In vreme ce Alec, Magnus, Simon si Isabelle negociaza cu elfii luminii, cu demoni si cu  nemiloasele Surori de Fier pentru a incerca sa-l salveze pe Jace, Clary joaca si ea un joc periculos.

Esecul ar insemna nu doar pierderea propriei vieti, ci si a sufletului lui Jace. Clary este dispusa sa faca orice pentru Jace, dar poate sa mai aiba incredere in el?

Sau este cu adevarat pierdut?

RECENZIE:

Am ajuns si la volumul cinci al acestei serii si Doamne ce nebunesc si tensionat a fost!

Sincer dupa finalul volumului anterior nu prea-mi dadeam seama cum aveau lucrurile sa se rezolve, cum avea sa fie Jace si mai ales cum naibii rezolvau situatia fara sa loveasca in doua parti. Pentru ca era foarte complicat si parea ca nimeni n-ar fi avut raspunsul, nici macar Fratii Tacuti sau Surorile de Fier. Chiar si saracul Magnus nu mai stia ce sa faca.

Cumva acest roman a fost unul cu tenta psihologica, pentru ca fiecare si-a aparat interesele, am avut parte de tot felul de dezvaluiri si de declaratii (de moarte, razboi, iubire, ura), de conflicte si dialoguri bine scrise, realiste si argumentate. 

Au fost personaje care m-au bucurat datorita deciziilor luate, ambitiei si daruirii, dar au fost si altele care din egoism sau naivitate (ca sa nu zic altfel) m-au enervat foarte tare.  Printre acestea le-as numi pe Jocelyn, care pe zi ce trece mi se pare mai egoista si mai irealista legat de Clary si de orice aspect al vietii ei. Pur si simplu nu accepta ca a crescut si ca are dreptul sa faca ce vrea. Iar atata timp cat o lasi si accepti ca e vanator de umbre, cat de stupid sa fii ca sa-i interzici sa fie cu cel pe care-l iubeste? Apoi ar fi Camille, care nu doar ca e enervanta prin simplul fapt ca exista, dar si pentru ca-si baga nasul si-i atata pe ceilalti. 
Si cu parere de rau il includ si pe Alec. Pentru c-a facut niste lucruri la care nu m-asteptam, a luat niste decizii extrem de urate si ii dau dreptate lui Magnus. 

Nu vreau sa discut plotul, intorsaturile de situatie, actiunea si suspansul ce m-au dat peste cap, incat am citit cartea in mai putin de patru ore. Dar pot spune c-a fost un volum solid, plin de emotii de tot felul, dusmani, injunghieri si piedici. Si fiind scris din mai multe perspective nimic nu e centrat, avem parte si de Simon, de Jordan si Maia, aflam mai multe despre ei si trecutul lor, Isabelle, Magnus si Alec, Clary si Jace, Jace si Sebastian, si Sebastian si Clary.

Chiar nu mai stiu ce sa spun, pentru ca nu vreau sa dau spoilere. Doar va recomand seria, pentru ca pe langa ideea interesanta si actiunea si suspansul care vin la sigur, trateaza si teme ca prietenia, familia, orientarile sexuale, tradarile, maturizarea si altele.

miercuri, 14 ianuarie 2015

SISSI. Biografia Imparatesei Elisabeta de Austro-Ungaria de Ángeles Caso - In curand la Corint
Descriere:


„Elisabeta, Împărăteasa Austro-Ungariei, a fost o femeie complexă şi ciudată, sceptică până la nihilism, ironică până la sarcasm şi liberă până la capriciu. Mult prea liberă pentru epoca ei.

A fost frumoasă, inteligentă, cultă şi seducătoare. A fost rebelă, nemulţumită, melancolică şi încăpăţânată. Solitară şi maniacă. Niciodată nu s-a supus vreunei constrângeri. A detestat palatele şi Curtea. A urât convenţiile şi normele.         

 A dispreţuit frivolitatea. A fugit de ceremonii şi de evenimentele sociale. A refuzat să se afişeze în public şi şi-a ascuns chipul sub văluri şi evantaie mari. I-a dispreţuit pe nobili, pe regi, pe militari şi pe papi. S-a declarat anticlericală, antimilitaristă şi antimonarhică. A crezut că mariajul este o formă de sclavie.

I-a respectat pe nebuni. A iubit, mai presus de orice, vârfurile munţilor şi marea, singurătatea şi liniştea. A făcut gimnastică în fiecare dimineaţă, a fumat în anumite perioade şi a băut halbe mari de bere în cârciumi. N-a pus prea mult preţ pe viaţă.”

RECENZIE - Printesa Mecanica (Dispozitive Infernale #3) de Cassandra Clare

Descriere:

Tessa Gray ar trebui sa fie fericita - nu toate miresele sunt fericite? Insa, pe cand se pregateste pentru nunta ei, o plasa de umbre incepe sa se stranga in jurul Institutului din Londra. 

 Un nou demon apare, unul legat cu sange si secrete de Mortmain, omul care planuieste sa-si foloseasca armata de automate , Instrumentele Mortale, ca sa distruga Vanatorii de Umbre.

 Mortmain mai are nevoie doar de o piesa pentru planul sau. Are nevoie de Tessa. 

Iar Jem si Will, care ocupa un loc important in inima Tessei, vor face orice ca sa o salveze.

RECENZIE:

Spuneam in recenzia volumul doi ca acesta va fi unul exploziv si indopat cu toate bunatatile si rautatile posibile si am avut mare dreptate. 

Dar nu ma voi apuca acum sa va povestesc, pentru ca este ultimul volum si as strica totul. Insa este un volum extrem de cuprinzator, complex si incarcat cu actiune, emotii de tot felul, suspans, intorsaturi de situatie una dupa alta, si mai puternica decat cea anterioara incat ajungi sa ametesti si sa-ti musti pumnii. Ritmul este extrem de intens.

Toate personajele, dupa cum stim, au problemele lor si dorintele lor, iar aici a fost ca si cum cineva a apasat niste butoane si totul a ajuns la cote maxime. Tot folosesc cuvinte mari, dar n-am cum sa ma exprim altfel ca sa intelegeti intensitatea acestei carti, care mai e si masiva ca numar de pagini. 

Se intampla o multime de lucruri, si cum am zis, foarte repede, intr-o succesiune ametitoare si doboratoare, care te stoarce de emotii si de lacrimi. Trebuie sa-i acordati atentie si timp acestei carti, pentru ca in niciun caz nu e una din acelea pe care o poti lasa jos dupa ce-ai citit un sfert sau cateva capitole. Intrebari ti se invart in cap, raspunsuri sunt peste tot, dusmanii le respira in ceafa, ei sar unii peste altii, emotii ies la iveala, discutii aprinse, certuri, impacari, batai si lacrimi, morti si surprize ce te socheaza. 

Stiam ca Printesa Mecanica e un roman bun si stiam de la multi ca e complesitor si minunat si ca finalul va fi asa si asa... dar una e sa auzi de la cineva, indiferent ca-ti vorbeste convingator si-l crezi, si alta e sa experimentezi tu. Pentru ca tu vezi si tu simti, iar eu nu mai stiu ce simt in momentul asta si nici ca mai stiu de cate ori am dat apa la soareci din cauza acestei carti. Iar daca voi imi ziceti ca n-ati plans macar o data atunci poate sunteti unul din automatele alea; adica n-ai cum sa nu simti toate sentimentele alea si sa nu reactionezi cumva.

N-am un personaj preferat, dar am iubit cateva mai mult si le-am admirat pentru anumite insusiri sau actiuni. Printre ele se afla Magnus, pe care-l intalnim si-n cealalta serie, iar faptul c-a fost si-n aceasta trilogie si am aflat si mai multe despre el si am vazut ce-a facut, m-au facut sa-l iubesc si sa-l admir si mai tare. Apoi Jem si Will, ca indivizi, dar si ca prieteni, ca frati, m-a emotionat enorm relatia dintre ei, sentimentele lor, unul pentru celalalt, devotamentul si daruirea, si toate acele clipe ce le-au impartit. 

Momente bune au avut si Sophie si Gabriel si Gideon. Si sa nu uit de Henry si Charlotte, pentru ca fiecare are un mare rol in trilogie, insa actiunile lor si consecintele actiunilor lor se intind si-n seria cealalta. Mi-a placut Charlotte pentru corectitudinea si sinceritatea si curajul cu care trata totul, si faptul ca nu lasa barbatii sa o domine. Iar la acea vreme insemna foarte mult. Iar Henry, Henry cu inventiile lui care poate in aceasta trilogie n-au avut un efect asa de puternic, dar daca cititi IM atunci veti vedea.

Iar Tessa... Tessa a fost... mi-a placut si de ea, insa multe s-au intamplat din cauza ei, adica n-a fost ea singura vinovata, dar in mare parte da. Iar daca anumite decizii ar fi fost altele sau ea ar fi fost mai sincera si mai realista cu ea insasi, dar si cu ceilalti, atunci multe ar fi fost evitate si mai putine lacrimi. Oricum am admirat si evolutia ei ca personaj si ca domnisoara, ca femeie, de-a lungul trilogiei.

Aceasta trilogie nu e ceva ce uiti usor si nici Instrumente Mortale, asa ca sunt trista ca ma despart de acesti oameni frumosi, insa sper sa-i mai vad sau sa mai aud de ei in celelalte volume, ale seriei IM sau alta serie. Iar voi daca n-ati inceput nici una din aceste serii atunci ori nu va plac, ori nu stiti ce pierdeti.

Straniile si minunatele amaraciuni ale Avei Lavender de Leslye Walton - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

O carte despre ce înseamnă să te naşti cu o inimă care este tragic de umană.

Generaţii întregi ale familiei Roux au învăţat lecţia asta cu greu. Că dragostea îţi ia minţile. Se părea chiar că dragostea nebunească era un drept din născare al familiei, ceea ce arunca o umbră întunecată asupra celor mai recente progenituri ale familiei: gemenii Ava şi Henry Lavender. 

Henry rămâne mut mare parte din copilărie, iar Ava - în celelalte feluri, o fată absolut normală - se naşte cu aripi de pasăre.

Într-o încercare disperată de a desluşi motivul pentru care se născuse aşa, şi simţind acut nevoia de a se integra în grupurile copiilor de vârsta ei, Ava studiază istoria familiei şi se aventurează în lume prea puţin sau deloc pregătită pentru tot ce avea să descopere.

Titlul original: The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender

Coperta originala (cu link spre goodreads):

Zbor frant de Crystal Chan - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Este normal să păstrezi tăcerea şi să existe secrete în familie atunci când te naşti în aceeaşi zi în care îţi moare fratele. 

Aşa se întâmplă cu Jewel, o fată în vârstă de doisprezece ani, care trăieşte într-o casă a tăcerii şi a secretelor, însă un băiat nou-venit în oraşul ei din Iowa ar putea s-o ajute să găsească răspunsurile, în ciuda avertismentelor bunicului ei că acesta este o "fantomă", un spirit malefic.

Nimic nu contează. Doar Bird contează. Dar el a zburat departe...


Titlul original: Bird

Coperta originala (cu link spre goodreads):

Fluturi striviti de M. Anjelais - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Doi adolescenţi se simt atraşi unul de altul, promişi unul altuia încă din copilărie de către mamele lor visătoare. 

Fata este dulce, înţelegătoare şi banală. Băiatul e strălucitor, charismatic şi cu probleme de comportament.

Relaţia lor e plină de suişuri şi coborâşuri, iar acestea se transformă într-un punct culminant înfiorător care ar trebui să ducă la sacrificiul suprem...


Titlul original - Breaking Butterflies

Coperta originala (cu link spre goodreads):

duminică, 11 ianuarie 2015

RECENZIE - Printul mecanic (Dispozitive Infernale #2) de Cassandra Clare


Descriere:

În lumea magică a Londrei victoriene, Tessa Gray şi-a găsit in sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.

Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată. Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.

Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?

În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase, Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.

RECENZIE:

Dupa cum se vede am inceput un mic maraton, pentru ca mi-am propus ca anul asta, sau chiar in zilele urmatoare, sa termin trilogia Dispozitive Infernale si seria Instrumente Mortale. 

Si inainte sa incep recenzia vreau sa spun ceva - foarte multi compara seriile si personajele, insa eu n-o fac. Pentru ca fiecare imi place in felul lui si seriile, desi se petrec cam in acelasi univers, sunt diferite, au un alt aer. Insa, daca ar fi sa-mi zic o parere, Instrumente Mortale imi place un picut mai mult, in momentul de fata. (poate si pentru ca e serie si am citit mai multe volume... printre alte motive)

Acest al doilea volum din trilogie mi-a placut mai mult ca primul dintr-un motiv si mi-a placut mai putin, tot din alt motiv. Si va zic si de ce.

Mi-a placut faptul ca s-a axat mai mult pe personaje, atat pe cele principale cat si pe celelalte, i-am cunoscut mai bine mental si sufleteste, am vazut ce vrea fiecare, ce simte, ce gandeste, ce temeri si vise arzatoare au. Plus ca avem ocazia sa observam si membri din celelalte familii, dar si dusmani de toate felurile. Il vedem iarasi si pe Magnus, ceea ce-mi face o placere cu fiecare ocazie. 
Iar din aceasta cauza, ca vedem mai mult personajele si cum evolueaza relatiile, de orice fel, dintre ele, volumul este foarte incarcat de emotii. Ca si-n volumul patru din Instrumente Mortale, ca sa aduc putin vorba, exista conflicte exterioare, unele mari ce-i includ pe toti, altele ce includ cativa, dar si cele interioare, care-i rod pe fiecare in parte. 

Faptul ca acest volum, cum ziceam, a fost puternic axat pe personaje, si pe trecutul si prezentul lor, te face cumva sa empatizezi si mai mult cu ele, dar ii contureaza si mai mult. Si n-am de gand sa vorbesc de situatia Will-Jem-Tessa, pentru ca nu pot. Si nici nu zic ca-mi place mai mult Will sau Jem, caci pentru mine ambii au plusuri si minusuri, si ii vad egali.

Acum sa vorbim de ce mi-a placut mai putin, si anume actiunea. E foarte greu, ca intr-un roman, sa ai centrare asa mare pe personaje si sa ai si actiune la fel de multa. Iar daca in cazul de fata personajele au tronat, atunci actiunea a fost mai putin prezenta si lucrurile au mers mai greu, uneori am avut impresia ca nu se intampla nimic si pe alocuri suspansul a fost de-a dreptul inexistent. Nu mi-a displacut ce s-a intamplat, dar am avut impresia ca putea fi mai mult, ca puteau fi mai multe raspunsuri gasite, ca puteam avea parte de mai multe informatii.

Si cu siguranta totul, sper, se va rezolva in volumul final al acestei trilogii, pe care abia astept sa-l citesc, si care din cauza a atator raspunsuri ce trebuiesc gasite si a atator situatii ce trebuie rezolvate si a atator tensiuni, va fi unul explosiv si, posibil, extrem de mare.

Recomand aceasta trilogie si seria Instrumente Mortale! Lectura placuta! : )

vineri, 9 ianuarie 2015

Sange de cerneala (Inima de cerneala #2) de Cornelia Funke - Nou la Art/Seria Excalibur


Descriere:

După un an de la întâmplările din Inimă de cerneală, Meggie înfruntă din nou personajele din cartea fermecată care i-a dat atâtea bătăi de cap în trecut. Doar că acum nu mai vin acestea în realitatea ei, ci Meggie însăşi se lasă atrasă între copertele cărţii¸ în căutarea unei lumi pure şi nestăpânite, asemenea lumii basmelor. Aşa începe a doua parte a aventurilor acestei fete magice şi încăpăţânate.

În carte, fata va întâlni zâne, oameni de sticlă, prinţi şi prinţese, şi se va vedea din nou nevoită să-şi salveze tatăl de la un pericol de moarte; însă întreaga aventură se va dovedi o provocare mult mai complicată fiindcă lumea stranie a cărţii are multe secrete şi ascunde multe pericole.

Jurnalul complet adevărat al unui indian cu jumătate de normă de Sherman Alexie - In curand la YoungArt


Descriere:

Născut într-o rezervaţie de indieni Spokane, Arnold Spirit – zis şi Junior – trebuie să lupte de mic cu boala, cu sărăcia şi cu faptul că e diferit într-o societate care nu (mai) ştie cum să respecte diferenţele. 

Pentru că-şi dă seama că nu are niciun viitor dacă rămâne la şcoala din rezervaţie, decide să facă un gest neaşteptat pentru un puşti indian de paisprezece ani: se mută la o şcoală de albi, stârnind furia membrilor tribului şi a vechiului său prieten, Rowdy. Deşi se trezeşte printre oameni mai bogaţi decât el, aici se îndrăgosteşte, îşi face prieteni, intră în prima echipă de baschet a şcolii şi cunoaşte toată agitaţia spumoasă a adolescenţei.

Bazat pe experienţele personale ale autorului şi completat foarte inspirat de ilustraţiile memorabile ale lui Ellen Forney, Jurnalul complet adevărat al unui indian cu jumătate de normă este o carte înduioşătoare, extrem de amuzantă şi minunat scrisă care o să vă rămână mult timp în memorie.

Al cincilea val de Rick Yancey - In curand la Young Art


Descriere:

O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru că de data asta puţinii pământeni rămaşi în viaţă nu ştiu nici măcar ce îi ameninţă, cu atât mai puţin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorinţă: să îşi salveze frăţiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic. 

Înaintea atacului, Ben Parish era un băiat obişnuit, dintr-un liceu obişnuit. Acum este soldat şi se vede obligat să aleagă între a avea încredere şi a deznădăjdui, între a se supune şi a se răzvrăti, între a-şi face datoria şi a-şi salva prietenii, între viaţă şi moarte.

Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extratereştri la care vă puteţi gândi. Al Cincilea Val este cu mult mai înspăimântător. Poate pentru că pare atât de plauzibil. Mai aproape de noi decât am vrea să credem. Un roman fascinant, îndrăzneţ, o capodoperă a SF-ului modern.

„Fascinant şi original, Al Cincilea Val este un roman-tsunami care te prinde şi nu-ţi mai dă drumul. O poveste post-apocaliptică despre o invazie extraterestră, cu o eroină inteligentă şi vulnerabilă în mijlocul acţiunii.“

 New York Times

joi, 8 ianuarie 2015

RECENZIE - Orasul Ingerilor Cazuti (Instrumente Mortale #4) de Cassandra Clare


Descriere:

Războiul s-a terminat, iar Clary Fray se întoarce la New York, entuziasmată de planurile sale de viitor. Dar totul are un preţ...

În sfârşit, vânătorii de umbre fac pace cu locuitorii din Lumea de Jos. Clary se antrenează să devină vânător de umbre şi să-şi folosească puterea unică. Mama ei se căsătoreşte cu iubirea vieţii sale. Şi, mai important decât orice, Clary poate spune despre Jace că este iubitul ei.

Dar...

Cineva ucide vânători de umbre, iscând tensiuni între vânătorii de umbre şi locuitorii din Lumea de Jos, ceea ce ar putea duce la un al doilea sângeros război. Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, nu o poate ajuta – mama lui tocmai a aflat despre el că este vampir, iar Simon este nevoit să plece de acasă. Când Jace începe să se îndepărteze de Clary fără să-i explice acesteia de ce o face, tânăra se vede forţată să investigheze adâncurile unor mistere care, odată desluşite, îi revelează un coşmar cum nu se poate mai groaznic: ea însăşi a pus în mişcare un lanţ de evenimente în urma cărora i-ar putea pierde pe toţi cei pe care-i iubeşte.

Inclusiv pe Jace...

RECENZIE:

Aproape ca-mi vine sa ma bat singura, deoarece nu stiu de ce naibii am ascultat de parerea majoritatii legat de acest volum. Recunosc ca la inceput nu m-a incantat cand am auzit ca miss Clare dorea sa transforme trilogia in serie, dar nici n-am sarit repede cu criticile si nici nu mi-am batut joc ca altii pe diverse site-uri sau media.

N-am avut asteptari cand am inceput romanul, doar curiozitate, caci descrierea suna bine, coperta este superba, ca de obicei, iar personajele s-au dezvoltat intr-un mod extrem de frumos si au devenit toti niste caractere bine formate.

Nu voi vorbi de plot in detaliu, caci este volumul patru, dar voi zice ca m-a surprins puternic din toate punctele de vedere. Am avut parte de suspans si actiune pe toate fronturile si-n fiecare capitol, iar cand nu era actiune exista tensiune intre grupuri, intre personaje, intre personaj si sine. Cred ca e cel mai bun volum de pana acum din serie din punct de vedere al personajelor si al dezvoltarii lor si prezentarii acesteia.

Toti mi s-au parut mai maturi, mai puternici, indrazneti si siguri pe ei: Clary (pe care chit ca n-am suportat-o prea bine inainte) care s-a schimbat foarte mult si e mai sigura pe ea, si a renuntat la toata drama adolescentina; Jace, care desi sarcastic ca intotdeauna, a devenit putin mai calculat; Simon, care mi se pare cel mai schimbat, in bine, personaj din toata seria, si mi-a fost dor de el. Alec si Magnus, care-mi sunt tare, tare dragi. Si altii. 

Avem parte de-o multime de vanatori de umbre, intalnim si alte creaturi, fiecare cu interesele ei, care mai de care sa mai arunce niste ura, niste intepaturi si niste indoiala, dusmanii noi sau vechi, isi fac iar simtita prezenta. A fost genial.

Spuneam la inceputul recenziei ca-mi vine sa ma bat singura. De ce? Eram gata sa nu mai continui aceasta serie, pentru ca de cand a aparut volumul asta, majoritatea doar de rau au zis: ca-i volum de umplutura, ca Simon e enervat si ce naibii se pune accentul pe el, ca Jace si Clary iar au luat-o pe campii etc etc. 

Iar eu acum dupa ce l-am citit (a se intelege devorat in cateva ore) am impresia ca or eu am citit alta carte fata de ei, or lor le fileaza o lampa. N-am stat sa ma gandesc daca a fost mai bun ca volumul trei si nici nu-mi pasa, dar romanul asta sta singur in picioare, e complex si are de toate: actiune, suspans, personaje bune si evoluate, complex, are intrigi si conflicte exterioare si interioare, are perspective multiple bine scrise si diferentiate, are personaje negative puternice si individualizate. 

Are emotii si sentimente de tot felul, si clipe de tensiune. Asa ca nu inteleg ce nu le-a placut lor. A, poate ca i-a deranjat faptul ca personajele au evoluat, au crescut mental, nu se mai poarta ca niste pusti fara griji si acum se implica in treburile celor mari, vad iubirea altfel si o simt altfel, invata ce inseamna daruirea si sacrificiul, si se gandesc ca mai bine tii departe pe cineva, pe care-l iubesti, decat sa-i provoci durere. Poate ca i-a deranjat lipsa de clisee sau dialogurile fara substanta.

Pentru mine acest volum a fost, asa cum am mai zis, superb, din toate punctele de vedere, am apreciat si actiunea si suspansul, si clipele de iubire si relaxare, am inteles ascunderea anumitor informatii sau secrete doar pentru a-l salva pe celalalt si poate unii nu pot trece peste, insa eu cred ca daca nu-i spui cuiva ceva ca sa-l aperi, atunci nu e tradare. 

Pentru mine acest volum e unul din cele mai bune din serie si datorita lui am de gand sa le citesc si pe celelalte back to back si sa termin si Dispozitive Infernale. Asa ca poate oricine sa zica ce-o vrea si putin imi pasa ca lor nu le place. Seria asta evolueaza frumos si abia astept sa ma bucur si de restul volumelor.

luni, 5 ianuarie 2015

RECENZIE - Provocarea vol.1 (Rephelimii #1) de Simona Stoica


Descriere:

In stravechea cetate din Haven, Rephelimii, un grup de asasini condusi si instruiti de Azazeal Vellenhall, incearca sa impiedice declansarea unui razboi cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal, pentru a o gasi pe nepoata lui Azazeal – tanara Desiree, cea de a Treia Cheie a Havenului. 

Insa cand descopera misterele care inconjoara conacul Wolfmaner si cine e raspunzator pentru crimele savarsite in urma cu 150 de ani, Desiree refuza sa isi accepte mostenirea si sa infrunte trecutul. Jack nu are de gand sa renunte si ar face orice ca sa salveze Havenul. Ii va castiga increderea, o va minti si o va seduce pentru a-si indeplini misiunea.

Provocarea a fost acceptata.

RECENZIE: 

Faptul ca sunt cititor pasionat *sau obsedat cum zic unii* e ca o sabie cu doua taisuri: am avut parte de-o multime de carti, de toate felurile si am trait in zeci de lumi etc, dar e un defect atunci cand citesc o noua carte. Ce vreau sa zic - cand ai citit mai putine n-ai de unde sa stii daca o idee a mai fost folosita sau scrisa de inca douazeci de ori, sa zicem, in stiluri si moduri diferite, deci esti impresionat mai usor si crezi ca-i originala. Daca ai mai citit si acele douazeci de carti, atunci originalitatea poate fi mai scazuta sau nula.

Am facut aceasta paranteza care pare sa n-aiba sens, dar veti vedea ca are. 

In primul rand ii multumesc autoarei pentru ca mi-a trimis acest volum si pe al doilea pentru a le citi si a posta niste recenzii sincere *ahm, cum fac de obicei*. In al doilea rand pot spune ca acest roman a fost o cursa interesanta si foarte rapida. L-am citit foarte repede si m-am bucurat din plin de actiunea si suspansul care au fost la cote maxime, spre bucuria mea, si inconstient am facut si paralele si comparatii.

Acum o sa ziceti 'ah, da nu pot sa cred! cum ai putut sa compari cartea asta cu altele?'; si aici revin la ce-am zis la inceput. In timp ce citeam, mintea mea vedea anumite elemente si cumva, inconstient, compara acest volum cu altele pe care le-am citit si care au la baza aceeasi idee.

Nu consider ideea pe care aceasta serie se bazeaza, pana acum, una originala si nici executia n-a fost originala, in totalitate. Da, a avut si elemente noi sau care m-au surprins putin, ceea ce imi place. Mi-au placut stilul cursiv si simplist al autoarei, descrierile au fost foarte vii si personajele au parut reale si realiste.

Ce m-a deranjat. Nu stiu daca sunt doar eu, chiar n-am citit nicio alta recenzie, dar mi s-au parut prea multe personaje. Iar daca au fost multe si dintr-o data, in capul meu s-a creat asa un terci. Au fost momente in care le-am incurcat, mai ales pe fete, si e ceva ce-mi displace enorm. Cred c-ar fi fost mai bine daca erau mai putine sau macar si mai puternic individualizate, parerea mea. 

Am observat, si aici iar revin la paranteza de la inceput, niste stereotipii, cum ar fi Des care uneori se enerva fara rost sau faptul ca brusc tipul strain nu mai era asa periculos si dubios, doar pentru ca a ajutat-o sau pentru ca era atragator. Sau ca tocmai in momentul cel mai tensionat sentimentele de iubire ies la iveala. Etc.

In tot ce-am zis pana acum am incercat sa arat ce mi-a placut si ce nu la aceasta carte. Si o sa fac si o mica concluzie - mi-au placut ritmul povestii, actiunea si suspansul, momentele de tensiune si decorul pe care autoarea a reusit sa le creeze. Nu mi-au placut crizele adolescentine, insta-love -ul care a fost slabut, dar a fost, si multimea de personaje care de la jumatatea cartii si pana spre final s-au contopit in cateva. 

Cred ca acest roman e unul bunicel, e provocator si bine scris, are actiune, descrieri si suspans, dar nu iese din Young Adult. Cu siguranta adolescentii si persoanele mai mici ca mine il vor aprecia si iubi mai mult, plus ca vor empatiza mai bine cu personajele si trairile lor. Si cred c-ar fi un punct de plecare daca vreti sa cititi ceva cu ingeri sau in acest caz cu rephelimi. 

Blog Tour - Heartlines (Thirty Seconds to Die #3) by S.G. Holster - REVIEWSynopsis:

Sometimes in battle surrender is the strongest move of all.

Brett Owen, the son of a Sentori leader, promised himself he’d never do the work of his brotherhood - killing reborn souls. He’d been naïve to make such a vow. He’d been naïve about a lot of things – such as the bond of family and love.

Taunted by a Sentori hunter, Brett does whatever he can to survive, even if it means embracing his dark Sentori side and earning the unwanted attention of the Sentori leaders. His life had never looked so frantic. And all the while, his true family is infecting his heart and mind.

When his heart is tied to an unexpected soul, he finds himself fighting for a future he desperately wants to live to see. It becomes clear that whatever freedoms Brett is hoping to win will not be gained without a fight. Fragile lives that had been carefully woven together will be ripped apart swiftly and easily. 

Faith is betrayed.

Remorse and innocence intertwine.


About this author:

S.G. HOLSTER lives in California with her husband and their two daughters. She is the author of the THIRTY SECONDS TO DIE series. The third and final book in the series, Heartlines, will be published late in 2014.

Her Thirty Seconds To Die series includes:
Thirty Seconds To Die
Terrible Lies

Upcoming releases are:
Heartlines
To The Edge Of The Earth (standalone)

You can also find more about her here:
Facebook S.G. Holster
Twitter @s_holster
She loves mail from readers: s_holster@yahoo.com

REVIEW:

Because this is a sequel and conclusion to this series, this review is going to be very short. I don't want to spoil anything for anyone and I think is better if you just go and read this book, without reading my review.

It was an enjoyable read, very interesting and it gripped me from the first page. The pacing, the action and the suspense were everywhere and I don't know how I read it so fast and when. Also is very short, so.

But it wasn't dissapointing, the characters were good and very humanly, I felt a ton of emotions and many types of them, and I received answers for all my questions. 

I think this is the perfect book series/trilogy if you want something short, fresh and with great characters and suspense. Plus the covers are very beautiful. And the writing style is very simple but very descriptive and gripping and you can see everything. 

So, I don't know what to add, but as I said is a nice series and a nice conclusion and you can check it out!


duminică, 4 ianuarie 2015

RECENZIE - Circul Noptii de Erin Morgenstern

Descriere:

Sub cupola corturilor nocturne, in dungi albe si negre, te asteapta o experienta cu totul unica, o sarbatoare a simturilor - poti sa te pierzi intr-un labirint de nori, sa ratacesti prin meandrele unei gradini luxuriante construite din gheata, sa privesti uimit la contorsionista tatuata care se strecoara intr-o minuscula cutie de sticla si sa te imbeti cu miresmele de caramel si scortisoara ce adie ametitor prin aer. 

Insa, in spatele norilor de fum si al oglinzilor, se deruleaza o competitie crancena - un duel intre doi tineri magicieni, Celia si Marco - antrenati inca din copilarie sa concureze intr-un „joc“ implacabil de catre maestrii lor misteriosi. Necunoscuta celor doi, aceasta este insa o confruntare din care doar unul dintre ei va reusi sa iasa invingator, iar circul este scena pe care se desfasoara o batalie cumplita a imaginatiei si vointei.

Dar cand o dragoste profunda, pasionata si magica se infiripa intre cei doi protagonisti, batranii lor maestri trebuie sa intervina, iar consecintele vor fi periculoase pentru toti cei implicati.

RECENZIE:

Cartea asta a zacut in biblioteca mea mult timp, caci am cumparat-o chiar cand a aparut, iar apoi nu m-am mai atins de ea. De fiecare data cand o zaream, o luam si o rasfoiam putin, dar parca nu era momentul potrivit. Nu cred in coincidente sau destin, insa cred ca anumite carti trebuiesc citite la momentul potrivit, pentru ca sunt asa de speciale, incat schimba ceva in noi. Iar schimbarea doar atunci se poate intampla.

As putea scrie o recenzie extrem de lunga si de detaliata pentru acest roman, dar nu vreau; pentru ca as strica toata magia si nu s-ar potrivi deloc cu simplitatea cartii care te cuprinde cand incepi s-o citesti. Dar oare cartea asta e asa simpla? 

Sa va zic un mic adevar. Citisem un sfert din ea si mi se parea ca ceva lipseste, n-avea acea sclipire care sa ma bucure, parea doar ceva gri. Insa, magia exista si se strecoara usor printre pagini, firele se cuprind si se ating, iar fragmentele capata sens doar cand te-ai afundat si mai mult in poveste. La inceput ai impresia ca-s piese disparate si ca niciun capitol n-are sens, nu se leaga cu celalalt si personajele sunt doar niste  oameni foarte diferiti, rupti din lumile lor, si ingramaditi intr-o camera mult prea stramta. Dar nu-i asa. 

Inghit in sec si-mi musc buzele pentru ca nu doresc sa va destainui prea mult. Cartea asta trebuie citita si traita individual, pentru altfel tot farmecul dispare si toata aceasta lume extrem de fragila s-ar distruge mai repede ca o bula de sapun. Nici n-aveti idee cat de complex si vast e totul, cata culoare si viata si emotii exista intre acele coperti alb-negru si cat de stratificat este univesul Circulul. 

Fiecare personaj, fiecare gest al lor, fiecare capitol, fiecare cort si fiecare respiratie mai adauga un strat si inca unul la aceasta lume. Iar ea e ca un trandafir cu milioane de petale, fiecare unica si diferita, colorata si incolora, vie si moarta, mirositoare si inodora, intunecata si orbitoare. Sunt atatea contraste si asemanari izbitoare incat or sa va doara ochii si totusi o sa chinuiti sa-i tineti deschisi ca sa nu pierdeti spectacolul. 

Circul Noptii e ca un univers si fiecare capitol e o mica galaxie. In viata mea n-am mai intalnit o asa complexitate intr-un roman si niciodata nu mi-a fost mai greu sa fac o recenzie. Insa e ca si cum as incerca sa descriu miracolul vietii zicand ca soarele straluceste. Cumva e evident, dar e mai mult de atat. 

Ma bucur enorm ca am citit cartea si sunt sigura ca va ramane cu mine pentru mult timp. Mi-a facut placere sa cunosc toate aceste personaje minunate si am fost impresionata de faptul ca oricare din ei a fost personaj principal si nu doar al cartii, ci si al propriei povesti. Plus ca lumea cuprinsa intre aceste pagini, asa cum am mai zis, este de-o frumusete si-o fragilitate de nedescris. 

Recomand cu mare drag tuturor celor care cauta originalitatea in idei simple, frumusetea in uratenie, iubirea in ura, pacea in competitie, viata intreaga in niste personaje, curcubeul in alb, negru si gri, si mai ales o lume intreaga intre doua coperti.


REVIEW - Mending Michael (Hunter Hill University #2) by J.P. Grider


Mending Michael (Hunter Hill University #2) by J.P. Grider
Genre: Romance
Age category: New Adult
Release Date: December 13, 2014

Blurb:

There is a fine line between love and hate.

When bartender Mick Ross first sees Holly Buchanan walk into Donny's Bar, his heart comes to a halt. That is, until she serves him her fake ID and reveals her true nature when she's declined her drink.

Holly thinks Mick is an ass, and she has no clue why he can't stand her. Though, she does enjoy looking at his ass.

So, when Donny hires Holly to waitress at his bar, she must either deal with Mick's hatred toward her or give him a taste of his own medicine.

Tensions are high.
Comments are made.
Hearts are hurt.

But if there really is a fine line between love and hate, then Mick and Holly must decide on which side they stand.


About the Author: 

J.P. Grider is a Young Adult and New Adult author. She is the author of six novels. Her young adult series The Honor Trilogy consists of A Touch of Honor, A Man of Honor, and A Heart of Honor, while her first two novels - Unplugged (A Portrait of a Rock Star) and Maybe This Life - are standalone adult contemporary novels. Her most recent release is the new adult romance Calling California, which is the first in her Hunter Hill University series. The next book in the series – Mending Michael – will be released in October, 2014. All the books in the Hunter Hill University series will be standalone books and can be read in any order.

You can follow J.P. on Facebook at J.P. Grider, Author, on Instagram and Twitter @JPGrider1, and on her blog at jpgrider.com.

You can find and contact J.P. Grider here:

REVIEW:

I read Calling California months ago and even if I didn't enjoy it too much, I said it must be fair to give another chance to this author and read this novel. 

It was better than the first one and I enjoyed it more, but I can't say that it kept me captivated for the whole story and sometimes I couldn't connect really well with the character. Plus, maybe I wanted more of a original take than the usual romance thing and love/hate, you know. 

I don't say that weren't good things in this novel or that I disliked the characters, the whole plot or that wasn't good, but I wanted more from everyone and everything. If you think of this as a New Adult novel then is very good, but if you think of it as a novel then it doesn't have many things to offer. 

Maybe I'm hard to please and maybe I want more from the books that I read because I read a ton of genres and not just Romance and New adult, so my desires are many are different. But if you're not like me and you just love New Adult then maybe this will be perfect for you.Toti acei tineri tristi de Francis Scott Fitzgerald - Nou la Polirom

Descriere:

Toti acei tineri tristi reuneste noua povestiri scrise de Scott Fitzgerald intr-o perioada mai putin luminoasa a vietii, marcata de deziluzii artistice si sentimentale, de dificultati financiare si de boala. Volumul realizeaza o tranzitie de la povestirile slefuite din epoca jazzului la unele mai mature, admirabil construite, care abordeaza teme extrem de variate, precum cautarea adevarului absolut sau a femeii ideale, destramarea visurilor din tinerete, dar si vanitatea, egoismul, neastamparul si plictiseala femeii din America anilor ’20-’30. 

Sentimentul de profunda deceptie fata de femei ce impregneaza aceste povestiri nu devine insa nici o clipa apasator, fiind contrabalansat cu o dexteritate de jongler de umor spumos, ironie acida si rasturnari de situatie absolut surprinzatoare.

„Cand spun stil, ma gandesc de fapt la culoare. Vreau sa fiu in stare sa exprim orice prin cuvinte: sa fac descrieri inflacarate si sfichiuitoare ca ale lui Wells si sa folosesc paradoxul cu limpezimea lui Samuel Butler, cu generozitatea lui Bernard Shaw si cu umorul lui Oscar Wilde, vreau sa zugravesc lumile inabusitoare ale lui Conrad, apusurile aurite si cerurile pestrite ale lui Hichens si Kipling, zorii si amurgurile pastelate ale lui Chesterton. Toate astea sunt doar niste exemple. De fapt, sunt un hot literar declarat, care tanjeste sa-si insuseasca cele mai bune procedee ale fiecarui scriitor din generatia sa.“ - F. Scott Fitzgerald