marți, 28 iulie 2015

RECENZIE - Will Grayson, Will Grayson de John Green & David Levithan



Descriere:


Într-o seară îngheţată, în cel mai neaşteptat loc din Chicago, doi adolescenţi – având amândoi numele de Will Grayson – sunt pe cale să-şi intersecteze paşii. Pe măsură ce lumile lor intră în coliziune şi se împletesc, cei doi Will Grayson descoperă că viaţa îi poartă în direcţii noi şi surprinzătoare: aventuri romantice şi punerea în scenă a celui mai de succes musical din istoria liceului.

Amuzantă, dinamică şi emoţionantă, „coproducţia" semnată de John Green şi David Levithan debordează de sensibilitate şi umor – un regal pentru fanii din întreaga lume!

RECENZIE:

Aveam de mult timp cartea aceasta pe lista de cărţi pe care vreau să le citesc, atât pentru că ideea în sine sună interesant şi amuzant, dar şi pentru că îmi plac ambii autori şi am mai citit de la ei. Aşa că eram puţin curioasă cum avea să fie ceva scris de amândoi, pentru că separat ştiam deja că-mi plac. 

N-am de gând să vă povestesc ce se întâmplă în roman, cum se întâlnesc cei doi sau cum evoluează legătura lor. Nici despre plot în sine nu vreau să vă povestesc, pentru că e mai interesant să citiţi voi şi să începeţi romanul fără să ştiţi mare lucru. 

Will Grayson, Will Grayson e genul de roman pentru adolescenţi, care te atrage de la primele pagini şi pur şi simplu îl citeşti dintr-o dată. 

Scriitura e foarte simplistă, cele două perspective sunt diferite, atât din punct de vedere al vocilor celor doi, dar şi al modului în care sunt scrise. Plus că romanul are şi destulă acţiune cât să vă ţină ţintuiţi până-l terminaţi. Cumva mă duce cu gândul la o zi pe plajă sau chiar şi o zi la munte; până la urmă nu contează unde-l citiţi atâta timp cât vă bucuraţi de el, râdeţi şi zâmbiţi alături de personaje şi poate vă descoperiţi şi talentul de actor. 

Personal, cred că oricine se poate bucura de această carte, mai ales că aduce în discuţie multe subiecte, cum ar fi: familia, prietenii, şcoala, musicalurile şi relaţia dintre doi băieţi. Plus că, aşa cum am mai zis, scriitura e atât de simplistă şi de atrăgătoare, încât nici nu veţi ştii cât de repede veţi zbura prin poveste. Însă, trebuie să ţineţi cont că fiind pentru adolescenţi limbajul este unul caracteristic, să spun aşa, uneori chiar foarte direct. 

Iar alt atu al acestui roman este că e foarte scurt - perfect pentru o zi când vrei ceva rapid, uşor, dar plin de viaţă şi de personaje simpatice. Eu cred c-o să vă placă! : )

0 comentarii: