joi, 20 noiembrie 2014

Kaiken de Jean-Christophe Grangé - NOU la TREI


Titlul original: Kaïken
Publicată de: Editions Albin Michel, 2012
Limba originală: franceză
Traducere de: Carmen Ciora
Anul apariţiei: 2014

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă
Nr. de pagini: 512

Descriere:

Când criminalistul Olivier Passan şi soţia sa Naoko hotărăsc să divorţeze, nu au nici cea mai mică idee despre coşmarul care-i aşteaptă.
Pereţi mânjiţi de sânge, un fetus de maimuţică înghesuit în frigider, copii sub ameninţare... lucrurile o iau total razna!
Passan e convins că aceste acte de răzbunare sunt opera unui criminal pe urmele căruia poliţistul se află de luni întregi. Însă după ce acesta moare, Passan îşi dă seama că ameninţările au cumva legătură cu trecutul lui Naoko.
Se duce aşadar la Tokio ca să-şi găsească soţia. Acolo, descoperă secretul ei teribil…

Romanele lui Jean-Christophe Grangé, de la Le Vol des cigognes la Kaiken, au fost traduse în peste 30 de limbi şi adaptate pentru cinema. Este singurul romancier francez care-şi menţine locul de frunte în competiţia cu maeştrii genului, iar cărţile sale apar în topurile bestseller din multe ţări.

"Kaiken-ul era acolo, în teaca lui neagră din lemn de jacquier. Nu era surprins că Naoko nu-l luase cu ea — urâse întotdeauna acest cadou, simbol al violenţei şi al fanatismului Japoniei de altădată.
[...]
Brusc deschise ochii. Se scălda într-o baie roz. Pieptul îi era presărat cu picături roşii. La picioarele lui, o baltă de culoarea somonului făcea bule. Înălţă capul şi văzu că plăcile de faianţă erau mânjite cu dâre de sânge.
Se năpusti pe coridor, cu pistolul în mână. Deschise uşa cu grijă, în timp ce Diego se dădea somnoros la o parte, fără să înţeleagă ce se întâmplă.
Nimic neobişnuit. Shinji şi Hiroki dormeau liniştiţi.
Şiroind de apă, se întoarse în baie, scoase glonţul de pe ţeavă, apoi puse din nou piedica. În stare de şoc, îşi observă chipul în oglindă. Prin ceaţa roz, semăna cu o carcasă de vită, agăţată de un cârlig."
Jean-Christophe Grangé

Jean-Christophe Grangé (n. 1961) este reporter internaţional, scriitor şi scenarist. A colaborat cu publicaţii prestigioase, printre care Paris Match, Sunday Times sau National Geographic. După o activitate intensă în presa franceză şi internaţională a înfiinţat propria agenţie de presă, L&G. În 1991 şi 1992 a primit Premiul Reuter şi respectiv Premiul World Press, două distincţii importante în lumea jurnalismului.
Reportajele realizate de-a lungul anilor constituie o însemnată sursă de inspiraţie pentru cărţile sale. A publicat romanele Le Vol des cigognes (1994), Les Rivières pourpres (1998), Le Concile de pierre (2000), L'Empire des loups (2003), La Ligne noire (2004), Le Serment des limbes (2007), Misèrere (2008), La Forêt des mânes (2009), Le Passager (2011).

La Editura Trei a mai apărut romanul Pasagerul.

0 comentarii: