marți, 16 septembrie 2014

Carti in curs de aparitie la editura Nemira

Descriere:


În această continuare greu de lăsat din mână a trilogiei Farseer, Hobb păstrează standardele înalte pe care le știm știm deja din seriile ei fantasy. Cartea aceasta te ține treaz până în zori. “
Publishers Weekly

Misiunea bufonului continuă aventurile unuia dintre cei mai îndrăgiți eroi din literatura lui Robin Hobb, într-un prim volum din trilogia Omul arămiu, care se anunță cea mai spectaculoasă scriere a autoarei.

~~~~

Descriere:

O misiune primejdioasă pe cel mai înfricoșător câmp de luptă: străzile Romei. Într-acolo pornesc Cato și Macro după ce au înfruntat războiul, răzmerița, tortura. Este anul 51 d.Hr. și trădătorii amenință să transforme Imperiul în haos. La porunca împăratului, Cato și Macro li se alătură pretorienilor. Trebuie să alunge trădătorii înainte să fie prea târziu.

Urmează o confruntare viață și pe moarte. Doi oameni trebuie să învingă o mulțime. Începe întrecerea!

~~~~~

Descriere:

Al patrulea volum din SAGA UMBRELOR.

Umbra uriașului este romanul care încheie magistral epopeea lui Bean, mâna dreaptă a lui Ender în teribilul război interstelar.
Bean l-a slujit pe Hegemon ca strateg și general in conflictele îngrozitoare de după victoria lui Ender. Dar acum el și Petra tânjesc după un loc sigur în care să-și întemeieze o familie, iar pentru a-l găsi trebuie să păseasca iar pe urmele lui Ender și să privească spre stele.

Califul Alai încearcă să salveze Islamul. Virlomi, zeița indiană, merge pe calea lui Gandhi pentru a-și salva țara. Flota Internațională își continuă strategia de a a salvgarda omenirea. Peter, Hegemonul neînțeles, caută drumul unei umanități eliberate de război.

~~~~

Descriere:

Ursula Le Guin a găsit formula magică pentru a trece granița subțire dintre ficțiunea speculativă și literatura mainstream. 

După seria Dune a lui Frank Herbert și romanul Sfârșitul copilăriei al lui Arthur C. Clarke, Mâna stângă a întunericului a deschis noi orizonturi, a pus întrebări tulburătoare, a sfidat granițele dintre SF și fantasy. Și mai ales a inventat ținuturi de vis, care fascinează rațiunea și imaginația.

~~~~


Descriere:

"N-a văzut timpul scurgându-se, în ea se află şi acum copila care a fost, cu toate întrebările, bucuriile, spaimele şi visurile ei intacte, adolescenta rănită de un doliu măcinat de gelozie şi speranţă, tânăra pradă rătăcirilor şi apoi veseliei amoroase, marginala de un scepticism de neclintit şi artista îndrăgostită de amprente şi de culori. Sunt toate aici, în picioare, cu ochii larg deschişi, într-un trecut mereu prezent, fiindcă face parte din ea, tăcut şi durabil. “
Sylvie Germain

Totul începe cu o fotografie, apoi încă una și încă una. Un album de familie, cu amintiri dureroase, se recompune într-un roman al trăirilor intime. Sylvie Germain explorează multe teritorii delicate: secretul originii, spaima copilului, revolta adolescentei sau suferințele celorlalte vârste, moartea, neputința, dar și dragostea, bucuria, speranța. 

~~~

0 comentarii: