marți, 16 septembrie 2014

Carti in curs de aparitie la editura RAO



Descriere:

De la apariţia ei iniţială în anul 1900, povestea Vrăjitorului din Oz a bucurat milioane de copii şi adulţi deopotrivă. Aventurile micuţei şi inimoasei Dorothy prin Tărâmul lui Oz şi ale prietenilor pe care îi întâlneşte acolo, Leul cel Laş, Sperietoarea fără minte sau Omul de Tinichea care oftează după o inimă sunt pline de învăţăminte, iar cartea continuă să fie gustată şi azi de cititori.

~~~

Descriere:

Scrise şi publicate la interval de mai mulţi ani - 1910, 1914, respectiv, 1920 - cele trei proze reunite în acest volum au un element comun: deşi în moduri diferite, ele abordează problematica artistului. Gertrud este povestea a doi prieteni muzicieni, complet deosebiţi prin fire şi destin, uniţi şi despărţiţi prin dragostea lor pentru aceleaşi femei; Rosshalde este povestea unei căsnicii de artist sortite destrămării; în timp ce Ultima vară a lui Klingsor evocă ultimele luni din existenţa unui pictor a cărui sete de viaţă şi intensitate a creaţiei ne trimit cu gândul la destinul lui Vincent van Gogh.

~~~~

Descriere:

Un roman al libertăţii şi al revoluţiei extraordinar de convingător, un savuros amestec de istorie, dragoste şi aventură transatlantică. 

Povestea - clocotitoare, alertă şi păcătoşi, pe care destinul îi aruncă într-o luptă care le va schimba vieţile pentru totdeauna.  


~~~~


Descriere:

O saga malaysiană care se întinde pe durata a patru generaţii.  La vârsta de 14 ani, Lakshami lasă în urmă copilăria petrecută printre arborii de mango din Ceylon pentru a se căsători cu un bărbat matur din Malaysia.

 Tânăra neştiutoare este nevoită să dea piept cu greutăţile vieţii; până la 19 ani are deja cinci copii, urmează ocupaţia japoneză, al Doilea Război Mondial, iar ea nu are alt scop decât să-şi păstreze familia în siguranţă. 

Scris din perspectiva mai multor personaje, romanul este cronica unei familii dintr-o lume prea puţin cunoscută nouă, unde exotismul şi miticul se întrepătrund oferindu-ne o lectură plăcută şi provocatoare. 

  "Mituri, superstiţii, detalii sociale şi sentimente: "Zeiţa orezului" este unul dintre acele romane compulsive pe care nu ai mai vrea să le laşi din mână. Minunat! "
The Bookseller


~~~~

Descriere:

Un roman palpitant inspirat de presupusa relaţie de dragoste dintre Freud şi cumnata sa.  Viena sfârşitul de secol 19. Minna Bernays, o doamnă de companie extrem de inteligentă şi cu o educaţie peste medie, este concediată din nou. Se trezeşte în stradă fără prea multe opţiuni în epoca aceea în care, pentru o femeie, singura speranţă în ceea ce priveşte siguranţa zilei de mâine este căsătoria. 

Dar Minna nu doreşte să se mărite. De disperare, apelează la sora ei, Martha. Martha are propriile probleme şase copii şi un soţ absent şi dezinteresat care se întâmplă să fie Sigmund Freud. Este perioada în care Freud luptă pentru a se impune profesional, teoriile sale despre sexualitate fiind privite cu rezervă şi criticate de către lumea academică. 

În vreme ce Martha este şocată şi dezgustată de opera pornografică a soţului ei, Minna este de-a dreptul fascinată.  În această poveste complexă de dragoste, loialitate şi trădare, realitatea şi ficţiunea se amestecă perfect, creând portretul irezistibil al unei femei de neuitat şi al eforturilor de a împăca afecţiunea pentru sora ei cu obsesia faţă de soţul acesteia, legendarul părinte al psihanalizei.  

 "E aproape imposibil să ratezi un roman inspirat de zvonurile legate de relaţia lui Sigmund Freud cu cumnata sa. Este o poveste care va atrage mulţi cititori către principiul plăcerii."
 Whitney Otto

0 comentarii: