marți, 15 iulie 2014

Clementina, Jocul lui Westing, Coraline, Copila-Stea - Nou la ed. Arthur/Art


- Publicată în iunie 2014 

- Traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir

- Ilustraţii de Marla Frazee

- hardcover, 224 p, 145x185 

- Bestseller, Recomandată, Pentru copii, Ilustrată 

- Domeniu: Beletristică 7-12 ani


Deşi e mereu certată pentru că nu e atentă la lecţii, Clementina observă lucruri pe care ceilalţi nu le văd şi găseşte soluţii care mai de care mai originale. Vede, de pildă, că prietena ei Margaret suferă că şi-a retezat o şuviţă de păr şi îi sare imediat în ajutor, tăindu-i părul cu totul şi făcând-o să arate „ca o păpădie“. Sau, pregătindu-şi numărul de step pentru spectacolul de talente, îşi lipeşte dopuri pe tălpile tenişilor.


Soluţiile ei nu sunt apreciate chiar de toată lumea, dar Clementina nu se dă uşor bătută şi se străduieşte să-i înveţe pe oamenii mari să vadă lucrurile şi altfel.


~~~



- Publicată în iunie 2014 

- Traducere din engleză şi note de Andreea Caleman

- hardcover, 256 p, 140x205 

- Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 14+, Young Art 


Moartea plină de mister a unui milionar excentric adună laolaltă şaisprezece oameni diferiţi şi cu totul neobişnuiţi, care trebuie să desluşească circumstanţele decesului unchiului Westing pentru a putea moşteni averea acestuia.

Cei şaisprezece posibili moştenitori cad imediat în patima jocului propus de Westing prin testamentul său, atraşi de miza finală: două milioane de dolari. „Nu contează ce aveţi, ci ceea ce nu aveţi“ este unul dintre indiciile lăsate de unchiul Sam. Însă jocul lui presupune multă atenţie, spirit strategic, diplomaţie şi o privire de la distanţă.

Jocul lui Westing este o adevărată analiză a tipului uman à la Hercule Poirot.


~~~~~



- Publicată în iunie 2014 

- Traducere din limba engleză de Florentina Hojbotă

- Ilustraţii de Chris Riddell

- hardcover, 168 p, 140x205

- Bestseller, Recomandată, Pentru copii, Ilustrată 

- Autor: Neil Gaiman

- Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani 


Nu întotdeauna dacă deschizi o uşă dai de o altă încăpere. Nu ştii niciodată când te aşteaptă o lume paralelă de cealaltă parte.

Realitatea nu s-a mai transfigurat atât de straniu de când Alice s-a rostogolit în gaura iepurelui şi a ajuns în Ţara Minunilor. Curaj, imaginaţie, prezenţă de spirit... şi o pisică neagră ‒ iată de ce are nevoie Coraline pentru a porni în aventură.

Tu ai cercetat toate uşile din casa ta?... 


~~~~


- Publicată în iunie 2014
 
- Traducere din limba engleză de Alexandra Dănilă

- Ilustraţii de Mircea Pop

- hardcover, 255 p, 130x200

- Pentru copii, Ilustrată 

- Domenii: Beletristică 14+, Young Art


Lumea crede că e venită de pe o altă planetă sau că părinţii ei sunt acrobaţi la circ. Din ziua în care apare la liceul din Mica, Copila-Stea Calaway surprinde printr-o feerie de sunet şi culoare. Îmbracă rochii lungi şi chimonouri, cântă la ukulele, râde şi dansează. Întreaga şcoală e cucerită de apariţia exotică ce sparge tiparele. 

Impresionat e şi Leo Borlock, elev în clasa a unsprezecea, pe care Copila-Stea îl cucereşte cu un surâs. Dar oamenii sunt schimbători şi capricioşi, iar cei ce ies din rândul lumii nu sunt văzuţi mereu cu ochi buni. 

Îndrăgostit, Leo încearcă să o convingă să devină o fată pe placul tuturor, chiar dacă asta presupune renunţarea la tot ce o defineşte.

0 comentarii: