joi, 19 iunie 2014

Sirul de platani de John Grisham - NOU la RAO


... Şi vreme e ca să ucizi este unul dintre cele mai de succes romane contemporane. În Şirul de Platani, John Grisham se întoarce în celebrul tribunal din Clanton, pentru a urmări iţele încurcate ale unui nou proces controversat în care este implicat Jake Brigance - un proces ce va aduce la suprafaţă vechi tensiuni rasiale, silindu-i pe locuitorii comitatului Ford să îşi confrunte istoria tulbure. 

Seth Hubbard este un om înstărit, răpus încet-încet de cancer pulmonar. Nu are încredere în nimeni. Înainte să se spânzure de un platan, Hubbard lasă un testament nou, scris de mână. Acest document îi va atrage pe copiii săi, pe menajera de culoare şi pe Jake în vâltoarea unui conflict la fel de dramatic ca procesul care a făcut din Brigance unul dintre cei mai celebri cetăţeni ai comitatului cu doar trei ani în urmă.

 Acest testament nu lămureşte deloc lucrurile, dimpotrivă, ridică şi mai multe întrebări. De ce i-ar lăsa Hubbard aproape întreaga sa avere menajerei? Oare chimioterapia şi sedativele i-au afectat capacitatea de judecată? Şi de ce este totul legat de o porţiune de teren cunoscută sub numele de Şirul de Platani?  Unul dintre cele mai bune romane ale lui Grisham... Un adevărat eveniment literar. - The New York Times Book Review

0 comentarii: