miercuri, 21 mai 2014

LOCURI ÎNTUNECATE de Gillian Flynn - NOU la editura Trei



LOCURI ÎNTUNECATE, de Gillian Flynn, traducere de Bogdan Perdivară, Editura Trei, 2014

Libby Day avea şapte ani cand mama şi surorile ei au fost ucise în „Sacrificiul Satanic” din Kinnakee, Kansas. Ea a scăpat şi a depus mărturie că Ben, fratele său mai mare, a comis crimele. Douăzeci şi cinci de ani mai târziu, Club Omor — o societate secretă pasionată de crime celebre — o contactează pe Libby şi o presează să le ofere detalii despre acea noapte sangeroasă, pledând pentru nevinovăţia lui Ben. Libby se implică în investigaţie, dar pe măsură ce aceasta o poartă din cluburile sordide de striptease din Missouri pană în oraşele turistice abandonate din Oklahoma, adevărul inimaginabil iese la iveală. Ajunge, aşadar, în punctul de unde a pornit: fugind din calea unui ucigaş.

„O poveste care-ţi dă fiori, condusă cu măiestrie de un autor incredibil de talentat.” – Chicago Tribune

„Romanul lui Gillian Flynn este o evocare fidelă a vieţii din micile oraşe americane de provincie.” – The Guardian

„Plasat într-un decor sumbru din Midwest, Locuri întunecate descrie existenţa sordidă a indivizilor lipsiţi de moralitate într-un stil la fel de fascinant precum cel al lui Truman Capote în Cu sânge rece.” – Daily Mail

    Paşi grei de picioare încălţate cu bocanci şi picioruşele lui Debby fugind, încă nu era moartă, fugind spre camera lui mami şi eu gândind nu, nu veni aici, apoi bocancii zguduind duşumelele în spatele ei, apoi agăţat şi zgâriat la uşă şi alte bolboroseli gâlgâite, horcăieli şi izbituri, apoi un bufnet şi sunetul toporului şi mama încă scoţand ţipete subţiri şi oribile de pasăre rănită, iar eu stând acolo, îngheţată, în dormitorul lui mami, ciulind urechea, şi urechea asurzindu-mi iarăşi de încă un bubuit al puştii, apoi un zuruit care-a făcut să vibreze scandurile de sub picioarele mele.

Gillian Flynn are licenţa în literatură engleză şi jurnalism la University of Kansas şi un masterat în jurnalism la Northwestern University din Chicago. Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. Obiecte ascuţite, romanul său de debut (2006), a caştigat de două ori Dagger Award.

Locuri întunecate a fost nominalizat la Ian Steel Dagger Award acordat de Crime Writers’ Association şi a câştigat Dark Scribe Magazine Black Quill Award pentru Dark Genre Novel of the Year. De asemenea, a figurat pe lista de bestselleruri a publicaţiei New York Times.

În curând pe ecrane: Locuri întunecate (septembrie 2014), Fata dispărută (octombrie 2014).

0 comentarii: