marți, 14 ianuarie 2014

RECENZIE - Prodigy (Legend #2) by Marie Lu


Synopsis:

Injured and on the run, it has been seven days since June and Day barely escaped Los Angeles and the Republic with their lives. Day is believed dead having lost his own brother to an execution squad who thought they were assassinating him. June is now the Republic's most wanted traitor. Desperate for help, they turn to the Patriots - a vigilante rebel group sworn to bring down the Republic. But can they trust them or have they unwittingly become pawns in the most terrifying of political games?



Recenzie:


Dupa ce-am citit primul volum am simtit imediat nevoia sa-l incep pe al doilea; voiam sa stiu ce urmeaza, voiam sa stiu ce vor pati Day si June, ce se va intampla cu Republica, care era pana la urma faza cu acesti Patriots. Sunt baieti buni sau rai? Ce urmaresc? De ce vor sa "darame" Republica si mai ales cum naibii au atata suport, pentru ca de la arme, haine si pana la mancare si un acoperis, ce nu ar exista fara bani. Adica cineva ii sponsorizeaza.

Nu vreau sa mai fac pe aici supozitii pentru ca nu vreau sa dau spoilere, pentru cei care n-au citit cartea asta, sau pentru cei care nici n-au inceput seria, insa trebuie sa cititi seria/cartea. Trebuie! E atat de bine scrisa si plina de suspans si intorsaturi de situatie, si personaje complexe... pur si simplu te tine in priza incat nu-ti dai seama cand zboara paginile. Devii atat de prins ca nici sa te gandesti ce s-ar putea intampla nu poti, pur si simplu citesti si respiri, si te enervezi si alergi odata cu personajele. Day si June sunt extratrdonari, n-am nimic de comentat si chiar daca sunt asa de buni si par perfecti, sunt umani. Au si calitati si defecte, iar asta adunata actiunii si felului in care e scrisa cartea fac din ea o lectura de ne-ratat.

Marie Lu continua sa ma uimeasca, cu fiecare capitol, cu fiecare replica, cu orice intorsatura de situatie sau insinuare. In ultima jumatate a cartii si mai ales ultima o suta de pagini devenisem asa paranoica si curioasa incat mai ca ma lipisem de pagini:))) Daca m-ar fi deranjat cineva atunci nu stiu cum as fi reactionat. Acest volum e foarte bine scris, la fel ca primul, insa si mai plin de actiune, de suspans, conflictele o iau razna, iar Day si June... astia doi ma termina.

Acum abia astept sa-l citesc pe al treilea, si din pacate ultimul, din aceasta trilogie, pentru ca ma ucide suspansul. Volumul asta s-a terminat prea, prea....arhhhhg... ma duc sa citesc:))

5/5

0 comentarii: