joi, 26 septembrie 2013

Vinovatul de Lisa Ballantyne - Nou la TREI


Vinovatul


Unele lucruri nu pot fi iertate niciodată...

Un băieţel a fost găsit mort pe terenul de joacă.
Avocatul londonez Daniel Hunter a ajuns un maestru al cauzelor pierdute. Însă viaţa sa se schimbă atunci când îl cunoaşte pe Sebastian, un băiat de unsprezece ani, acuzat că şi ar fi ucis prietenul.
Pe măsură ce află tot mai multe despre abuzurile din casa lui Sebastian, Daniel este copleşit de amintirile propriei copilării, când Minnie, mama sa adoptivă, l a salvat, pentru ca apoi să l trădeze.
Simpatia faţă de Sebastian şi amintirile dureroase îl fac oare pe Daniel să nu mai vadă adevărul?
Ce s a întâmplat pe terenul de joacă şi cine este vinovat de moartea băieţelului?
Punând sub semnul întrebării toate convingerile sale, Daniel înţelege cât de grave pot fi consecinţele unei erori.

Un roman emoţionant şi tulburător. Cu siguranţă, va avea cel puţin tot atâta succes ca Înainte să adorm al lui S.J. Watson. --The Guardian

Vinovatul este o reuşită absolută, iar talentul Lisei Ballantyne e o descoperire de excepţie. -- The Daily Record

E un roman autentic, cu personaje verosimile, care au defecte la fel de verosimile şi a căror poveste e la fel de imprevizibilă ca şi viaţa. Vinovatul o aşază pe Lisa Ballantyne pe lista autorilor care merită urmăriţi în continuare. -- Irish Independent

„Daniel era un avocat experimentat în cazuri cu adolescenți: din postura de avocat apărase puști de cincisprezece ani acuzați de împușcarea membrilor unor bande și câțiva adolescenți care se dedaseră la jafuri pentru a și procura droguri. Dar nu avusese nicicând de a face cu un copil – niciodată nu apărase un băiețel. Propria sa copilărie reprezenta unica lui referință în legătură cu acest subiect."

Născută în Scoţia, Lisa Ballantyne a studiat literatura engleză la Universitatea din St Andrews, după care a lucrat aproape un deceniu în China. În prezent, predă la Universitatea din Glasgow și lucrează la un al doilea roman, despre „obedienţă și revoltă". Vinovatul, primul său roman, se bucură de un succes mondial.
Lisa Ballantyne a reuşit să scrie un roman care te ţine cu sufletul la gură şi ţi merge totodată la inimă. Bogat în detalii, are totuşi acea stranie simplitate a parabolei.
Joyce Carol Oates

0 comentarii: