luni, 12 august 2013

In curs de aparitie la Rao


Timp de cinci săptămâni lumea a aşteptat cu sufletul la gură noutăţi despre Danny Pearl, reporter la Wall Street Journal care a fost răpit în Karachi, Pakistan... iar apoi a sosit vestea şocantă despre uciderea sa. Întreaga istorie a răpirii, a eforturilor intense de a-l salva şi a perioadei emoţionale de după moartea lui sunt povestite cu mult curaj şi sensibilitate de soţia sa, Mariane. "O inimă neînfricată" este povestea de neuitat a doi jurnalişti care s-au îndrăgostit în timp ce-şi făceau meseria. Împreună Mariane şi Danny Pearl au călătorit în toată lumea încercând să sporească înţelegerea publicului pentru politica internaţională, conflictele etnice şi religioase. În cele din urmă, Danny va nimeri într-o capcană periculoasă formată din coliziunea dintre culturi, ideologii şi politici înţelese diferit. "O inimă neînfricată" este atât un portret al un parteneriat bazat pe dragoste, adevăr şi dreptate, cât şi o privire critică asupra metodelor şi stucturii de funcţionare al Al Qaeda.

O rocă lunară dispărută în urmă cu 30 de ani... Câteva găleţi de nisip amestecat cu sânge... Un om de ştiinţă suficient de lipsit de scrupule încât să ucidă... Un călugăr care va mântui lumea... O agenţie de informaţii cu o misiune ucigaşă... Cea mai mare descoperire ştiinţifică a tuturor timpurilor... Ce asteroid a lovit pământul cu milioane de ani în urmă şi zace îngropat într-un loc îndepărtat din sud-vestul Statelor Unite, cunoscut drept... Canionul Tiranozaurului?





Încă de pe vremea lui Ivan cel Groaznic, generaţii întregi de conducători ruşi au transformat Kremlinul într-un stat în stat, păstrând în subterana sa labirintică seifuri secrete, camere elegante şi comori nepreţuite. Un hoţ profesionist are motivaţia absolută de a pune la cale un asalt în sanctuarul ascuns al Kremlinului. Două vieţi depind de el. Sute de ani de credinţă depind de el, însă conştiinţa, priceperea şi pasiunea îl vor ajuta să-şi îndeplinească misiunea.




Cel mai misterios războinic din istorie. Mormântul său legendar, o minune a lumii antice, părea dispărut pentru totdeauna. Dar o echipă de muncitori a deschis intrarea intr-o catacombă din Alexandria, declanşând astfel o cursă pe viaţă şi pe moarte pentru dobândirea celei mai mari comori a tuturor timpurilor. Daniel Knox este un egiptolog căzut în dizgraţie, pe care fascinaţia pentru Alexandru cel Mare şi mormântul acestuia l-ar putea costa viaţa. Deja fugind ca sa scape de răzbunarea unui armator grosolan pentru care lucrase ca scafandru şi cu care avusese un conflict, câştigarea acestei curse ar putea fi şansa lui de a rămâne în viaţă. Oricum există şi alte persoane pe urma comorii, iar acestea nu s-ar da în lături de nimic pentru a şi-o adjudeca...




În cel mai ingenios şi provocator thriller de până acum al aclamatului autor de bestselleruri Jeffery Deaver, un gangster cu scrupule devenit ucigaş profesionist în slujba guvernului se zbate să îşi regăsească direcţia morală în mijlocul intrigilor şi trădărilor dezlănţuite din Berlinul anului 1936. Paul Schumann, un germano-american care în 1936 trăieşte la New York, este un ucigaş plătit, cunoscut la fel de mult pentru tacticile sale strălucite şi pentru faptul că îşi asumă numai misiuni "corecte". Însă Paul este prins, la un moment dat, iar ofiţerul care îl arestează îi propune o alegere drastică: fie închisoarea, fie îndeplinirea unor servicii sub acoperire pentru guvern. Lui Paul i se cere să joace rolul unui jurnalist trimis să relateze despre Olimpiada de vară care se desfăşoară la Berlin. El trebuie să îl găsească şi să îl ucidă pe Reinhard Ernst - inflexibilul arhitect al planului de reînarmare clandestină a lui Hitler. Dacă reuşeşte, lui Paul îi vor fi iertate faptele şi i se vor acorda mijloacele financiare necesare pentru a intra în legalitate; dacă refuză însărcinarea, soarta sa va fi închisoarea Sing-Sing şi scaunul electric. Cu răsturnări bruşte de situaţie, maestrul absolut al "suspansului de bombă cu ceas" (People) sondează paranoia răvăşitoare a Berlinului antebelic şi conduce povestea către un sfârşit stupefiant şi cu totul imprevizibil.  

1 comentarii:

Ale Criss spunea...

cate carti super O.o