sâmbătă, 11 mai 2013

Noi aparitii la TREI!

Thrillerul anului, FATA DISPĂRUTĂ de Gillian Flynn – din mai în librăriile din toată ţara! 

„Cine eşti?”
„Cum am ajuns aici?”
Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.

Este Nick un ucigaş? 
Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat.

„Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevărat tur de forţă.” - The Guardian

„Gillian Flynn trasează cu subtilitate portretul unei femei care încearcă să mulţumească un soţ imposibil, dar anumite indicii sugerează că nu totul este aşa cum pare. O versiune a faptelor ascunde o alta într-un roman care manipulează în mod inteligent cititorul.” - Sunday Times

„La început, am fi tentaţi să credem că este un thriller psihologic convenţional. Dar în romanul lui Gillian Flynn, nimic nu este ceea ce pare a fi. Flynn creează o intrigă spectaculoasă, observând cu subtilitate efectele crizei asupra vieţii de cuplu.” - The Times

Gillian Flynn s-a născut în 1971, în Kansas City, Missouri. A obţinut licenţa în literatură engleză şi jurnalism la University of Kansas, după care şi-a luat masteratul în jurnalism la Northwestern University, Chicago.
Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. Romanul său de debut, Sharp Objects, publicat în 2006, a câştigat de două ori Dagger Award – prima carte care a obţinut vreodată două premii Dagger în acelaşi an. Al doilea roman al lui Gillian Flynn, Dark Places, publicat în 2009, a fost un New York Times bestseller. Cărţile sale au fost publicate în douazeci şi opt de ţări. 
Autoarea locuieşte la Chicago, împreună cu fiul şi soţul ei.



În luna mai, Editura Trei va lansa în colecţia Fiction Connection titlul ADEVĂRUL DESPRE CAZUL HARRY QUEBERT al scriitorului francez Joël Dicker. Romanul (tradus de Ana Antonescu) a fost premiat în 2012 cu prestigioasele „Grand Prix du Roman de l’Académie française” şi „Prix Goncourt des Lycéens”.
ADEVĂRUL DESPRE CAZUL HARRY QUEBERT va fi lansat pe 21 mai, la Bucureşti, în prezenţa autorului.

În 1975, Nola Kellergan, o adolescentă în vârstă de 15 ani, dispare fără urmă. 33 de ani mai târziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crimă, atunci când trupul fetei este descoperit în timpul unor săpături în grădina casei sale. Tânărul Marcus Goldman, scriitor în pană de inspiraţie, nu ezită să plece la New Hampshire şi să înceapă propria anchetă pentru a-l ajuta pe Harry, mentorul şi prietenul său. Acolo este depăşit rapid de evenimente: investigaţia intră în impas, iar Marcus începe să primească ameninţări. Pentru a dovedi nevinovăţia lui Harry şi a-şi salva cariera de scriitor, e absolut necesar să răspundă la trei întrebări: cine a omorât-o pe Nola Kellergan? Ce s-a întâmplat în New Hampshire în vara lui 1975? Şi cum se scrie un roman de succes?



Recunosc ca aceste titluri nu sunt pe lista mea, dar suna bine, asa ca cine stie:). Oricum ma bucur mult de aceasta colectie si astept cu nerabdare sa vad ce surprize ne mai face Trei.

0 comentarii: