sâmbătă, 16 februarie 2013

RECENZIE - Orasul de Sticla (Instrumente Mortale #3) de Cassandra Clare

Descriere:

Ameninţaţi de haosul unui război, vânătorii de umbre trebuie să se hotărască dacă vor lupta alături de vampiri, vârcolaci şi celelalte creaturi din Lumea de Jos, sau împotriva lor? Între timp, Jace şi Clary au şi ei de luat o decizie dificilă: să dea sau nu curs iubirii care-i leagă, deşi ştiu prea bine că este o iubire interzisă? 

Pentru a-i salva viaţa mamei sale, Clary trebuie să plece în Oraşul de Sticlă, locul de origine al vânătorilor de umbre – chiar dacă asta înseamnă să încalce Legea şi să rişte moartea. Mai grav este că Jace se opune acestui plan, iar Simon este aruncat în închisoare de către vânătorii de umbre, care îşi au bănuielile lor cu privire la acest vampir imun la lumina soarelui. 

Din fericire, Clary îşi găseşte un aliat — în persoana misteriosului Sebastian, care nutreşte o stranie atracţie faţă de ea. Valentine îşi adună în acest timp o armată de demoni, dar vor reuşi oare locuitorii din Lumea de Jos şi vânătorii de umbre să uite de vrajba dintre ei şi să-şi unească forţele pentru a o înfrânge? 

Va putea Clary să-şi folosească puterile pentru a-i ajuta să se salveze – indiferent de preţul pe care va trebui să-l plătească? 

RECENZIE:

Sincera sa fiu acest volum mi-a placut mai mult ca primul si mai puţin ca al doilea, nu ştiu de ce, poate pentru ca desi s-au intamplat multe emotiile nu au mai reusit sa ajungă la mine aşa de intregi. Cred ca asta m-a făcut sa gandesc aşa. 

Oricum acest volum s-a concentrat pe cautarea lui Fell de către Clary si gasirea antitodului pentru a o trezi pe mama ei, ea mergand in Orasul de Sticla, printr-un alt portal si fara ca ceilalti sa cam stie pentru ca Jace n-a vrut sa o ia cu ei. De ce? Aflati citind. Mai aflati daca vanatorii de umbre au acceptat sa lupte alaturi de repudiati ca sa-l invinga pe Valentine si demonii lui, dar mai ales cine i-a convins pe vanatori sa ia decizia buna si cum reuseste Clary sa „lege” nişte legaturi. Simon n-are o soarta prea fericita ajungand prin temnite si fortat sa minta ca situatia sa se aranjeze, dar oare va minti? 

Nu ştiu daca Sebastian mi-a placut sau nu, referindu-ma la caracterul lui, parca avea ceva cu doua fete, insa zau ca nu m-asteptam sa fie chiar atât de apropiat de Valentine si Jace. Măcar n-a reusit sa scape fara zgarieturi. Si apare Jonathan, oare cine e? Se pare ca e diferit de Jace si totusi seamana. Iar Inchizitoarea chiar avea o legatura cu Jace.

 Mai aflati de cate e in stare Clary si sincer chiar daca finalul volumului e dulce, ca soarele de dupa furtuna, pot spune ca volumul a fost ca o tornada tinuta intr-un pahar cu apa, ce risca sa facă tandari peretii de sticla. Per ansamblu cartea a fost una buna ce a avut situatii neasteptate, unele replici bune, Jace a reusit o bucata buna sa mă enerveze, iar actiunea a fost atât surprinzatoare cat si previzibila. Pana la urmatorul volum nu pot decat s-astept.


5/5

1 comentarii:

Anonim spunea...

Mie chiar mi-a placut seria. Abia astept volumul 4 tradus.