vineri, 18 ianuarie 2013

RECENZIE - Beautiful Disaster (Beautiful #1) de Jamie McGuire

Descriere:

INTENSE. DANGEROUS. ADDICTIVE. 

Abby Abernathy is a good girl. She doesn’t drink or swear, and she has the appropriate number of cardigans in her wardrobe. Abby believes she has enough distance from the darkness of her past, but when she arrives at college with her best friend, her path to a new beginning is quickly challenged by Eastern University’s Walking One-Night Stand. 

Travis Maddox, lean, cut, and covered in tattoos, is exactly what Abby wants—and needs—to avoid. He spends his nights winning money in a floating fight ring, and his days as the ultimate college campus charmer. Intrigued by Abby’s resistance to his appeal, Travis tricks her into his daily life with a simple bet. If he loses, he must remain abstinent for a month. If Abby loses, she must live in Travis’s apartment for the same amount of time. Either way, Travis has no idea that he has met his match. 

RECENZIE:

Sunt sigura ca ati mai auzit de carte si/sau ati citit-o. La mine a fost prima carte citita integral in engleza si mi-a luat ceva sa mă obisnuiesc atât cu limba cat si cu stilul autoarei, apoi paginile au inceput sa zboare si nici c-a mai contat ca nu era in romana. Deşi descrierea suna promitator si intrigant si am citit recenzii pe diferite bloguri continutul tot nu mi-era clar. Iar finalul, oh finalul… dar ajung si acolo. 

Avem patru personaje in jurul carora se invarte firul narativ: Abby, Travis, America si Shepley. Pe parcursul cartii mi-am dat seama ca am de-a face cu patru caractere puternice, orgolioase, puţin egoiste, care ţin unul la altul (ca prieteni) si care se iubesc (se intelege). Daca ar fi sa vorbesc de cupluri as zice ca Shep si Mare sunt mai pasnici si mai iubareti, dragalasi, calzi decat Abby si Travis. Adica ei nu prea fac lucruri nesabuite (daca cititi o sa aflati la ce mă refer) si nu cred ca Mare i-ar face lui Shep ce i-a făcut Abby lui Travis, atunci când s-au certat ei rau de tot. Personajul meu preferat este Travis, o combinatie intre tipul bun si cel rau, amuzant si ironic, bataus si protectiv, dulce si amar. Are momente când e dragalas, când te-ar strange de gat, când e sensibil si vulnerabil sau tare ca o stanca. Insa pot sa zic ca de-a lungul cartii el s-a schimbat cel mai mult. 

Ca o concluzie pot sa zic ca m-a surprins placut cartea, personajele au fost realiste si reale, descrierea a fost curgatoare, sentimentele s-au transmis, actiune a existat, puţin suspans, a fost si umor, dar si situatii limita. Iar finalul, Doamne, m-asteptam la orice altceva. Deşi daca stau bine sa mă gandesc nu cred ca banuiam cum se termina cartea fiind prea ocupata s-o citesc si fiind cu totul in ea. Iar când s-a terminat… mi-a cam parut rau. 

Foarte rar mi se întâmpla sa mă prinda astfel de carti si mai ales când adolescentii rebeli sau problematici sunt personaje. Dar autoarea a stiut ce sa scrie si cum, a stiut ce sa facă cu personajele si cum sa le facă. E ceva de savurat. Si ştiu ca n-am spus nici jumatate din tot ce voiam sa zic si ce am in minte si ce mi-a transmis aceasta carte. Si ştiu c-am omis lucruri care s-au intamplat doar pentru ca vreau sa le gasiti voi. Cartea asta a venit ca o ploaie usoara, apoi s-a făcut furtuna, tornada si m-a lasat in mijlocul campului cu… un amalgam in minte si-n suflet. Nu incercati si voi? 

5/5

1 comentarii:

~ I still hope !~ spunea...

Am citit cartea asta si m-am bucurat tare mult ca a continuat cu volumul 2 <3 Din prima m-am indragostit de Maddox...dragul de el :)) :x:X Merita citita seria!