marți, 18 decembrie 2012

“Capătul cercului” de Tom Egeland


Capătul cercului
De câteva zile, pe Strada Ficţiunii a poposit Tom Egeland, unul dintre cei mai buni autori de thriller norvegieni (în 2009 a primit Premiul Riverton pentru cel mai bun thriller norvegian, romanul Lucifers Evangelium). Romanul Capătul cercului, scris în 2001, s-a bucurat de un succes internaţional, a fost tradus în aproape 20 de limbi.

Capătul cercului povesteşte despre o mănăstire medievală norvegiană ce ascunde o comoară arheologică senzaţională – o raclă de aur cu un manuscris vechi de două mii de ani. Arheologul Bjørn Beltø, un albinos cu un trecut plin de enigme, porneşte pe urmele acestei relicve, încercând să-i afle originile. Căutarea lui îl poartă din Norvegia până la Londra şi din Orientul Mijlociu până la castelul unui cruciat dintr-un sat franţuzesc. Astfel, Bjørn Beltø porneşte în aventura vieţii sale, făcând cunoştinţă cu membrii unei organizaţii secrete care pretind că sunt urmaşii străvechiului Ordin al Cavalerilor Ospitalieri, şi află secrete care ar putea schimba cursul istoriei lumii.
„O poveste inteligent construită, cu un subiect controversat.“
Corriere della Séra
„Egeland merită tot succesul de care s-a bucurat. Capătul cercului este un thriller excelent, bine documentat, care te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină.“
Sondag
Vocea editorului
Declarat de către critică “Codul lui Da Vinci norvegian”, Capătul cercului este un thriller în care se împletesc mitul, misterul, istoria şi teologia, cu un erou aparte, care cucereşte prin sinceritatea lui.

0 comentarii: