vineri, 28 septembrie 2012

Carti noi la All

Sal'tare!

Le-am gasit astazi si sincer eu abia astept sa apara si sa le citesc. 



În 1933, cu două luni înainte de ascensiunea lui Hitler, o femeie este găsită inconştientă într-o pădure din apropierea Berlinului. Amnezică, tânăra ajunge într-o clinică de psihiatrie, în grija doctorului Martin Kirsch, care se luptă cu fantomele trecutului de chirurg militar pe frontul Primului Război Mondial. Parcurgând un drum anevoios, Kirsch face tot ce-i stă în putinţă pentru a afla identitatea femeii şi, în cele din urmă, descoperă o legătură surprinzătoare cu cel mai celebru om de ştiinţă al vremii.








Considerată cândva cel mai sigur şi mai prosper loc de pe pământ, America este acum un tărâm devastat, unde maşinăriile nu mai funcţionează, iar metalul este la mare preţ. Pământul este otrăvit, iar oamenii, atâţia câţi au mai rămas, pornesc într-un exod neîntrerupt spre est, spre Europa, ultima lor speranţă. Franklin Lopez, un fermier care încearcă să ajungă la ocean, o întâlneşte pe Margaret în Ferrytown, un fel de vamă pe frontiera simbolică dintre vest şi est. În urma unei tragedii, cei doi îşi unesc forţele şi pornesc într-o călătorie prin ruinele vechii Americi, nevoiţi să se confrunte cu bandiţi, vânzători de sclavi şi stranii comunităţi religioase, pentru a descoperi cum suspiciunea se transformă în încredere şi, mai mult, într-o intimitate pe care niciunul dintre ei nu o cunoscuse vreodată.





Joy are doar nouăsprezece ani când se trezeşte prinsă într-un joc al destinului pe care cu greu îl poate controla. E începutul anului 1957 când se hotărăşte să părăsească America, unde a crescut, pentru a ajunge în China, unde se află adevăratul ei tată. Îndurerată şi dezamăgită de familie, orbită de idealism şi nepăsătoare în faţa pericolelor, se avântă într-o lume necunoscută. Într-un proces de autocunoaştere şi împăcare cu trecutul, Joy este hotărâtă să-şi urmeze visul oricare ar fi consecinţele. Îngrijorată pentru fiica ei, Pearl pleacă în căutarea lui Joy, hotărâtă să o salveze, indiferent care va fi preţul plătit. Fetele din Shangahi îşi continuă în acest fel povestea, într-un nou roman captivant semnat Lisa See.





Leningradul anului 1952 este un oraş care luptă să îşi revină de pe urma războiului. Tânărul Andrei, un tânăr doctor, şi Anna, o educatoare, încearcă să ducă o viaţă normală. Traiul lor cotidian se împarte între zilele petrecute la casa de la ţară, pregătirile pentru balul spitalului, muncă şi îngrijirea lui Kolea, fratele adolescent al Annei. Se străduiesc din răsputeri să evite să intre în vizorul privirii vigilente a autorităţilor, dar, cu toate astea, fericirea lor domestică nu durează mult. Stalin este încă la putere, iar Ministerul de Interne îşi fabrică mereu alţi duşmani. Atunci când Andrei e nevoit să îl trateze pe copilul grav bolnav al lui Volkov, înalt demnitar în poliţia secretă a statului, se trezeşte prins, împreună cu cei dragi lui, într-o situaţie fără scăpare, într-un joc pe viaţă şi pe moarte, pentru că în această lume a şoaptelor şi a vigilenţei, trădarea poate veni din partea celor care-ţi sunt mai apropiaţi.