joi, 10 mai 2012

Lansare Marea casa de Nicole Krauss - humanitas


Nicole Krauss - Marea Casa
Nicole
                                    Krauss - Marea casa citeste cateva pagini
Cumpara in libhumanitas.ro
Lansare vineri, 11 mai, ora 14.00, la cafeneaua Vecchio 1812 (intersectia Covaci cu Sepcari). Vor vorbi: Andreea Esca, Denisa Comanescu, Andreea Rasuceanu, Alex Stefanescu. Andreea Bibiri ne va citi un fragment din roman, iar Maria Raducanu ne va oferi un final muzical.
Bestseller New York Times · Finalist National Book Award · Finalist Orange Prize 2011 · Castigator ABA Indies Choice Honor Award in Fiction 2011 · Castigator Anisfield-Wolf Award 2011 · Best Book of the Year in New York TimesSeattle TimesSan Francisco ChronicleThe AtlanticSt. Louis Post Dispatch si pe site-urile Barnes & Noble, Amazon, The Oregonian, Book Page · Roman tradus in 30 de tari
Un birou ce pare sa fi apartinut lui Federico García Lorca traverseaza timpul si spatiul, reunind destinele halucinante a mai multe personaje:
o scriitoare debusolata care, odata intrata in posesia lui, isi regaseste inspiratia, un poet chilian asasinat in timpul regimului lui Pinochet, un anticar autarhic si excesiv de protector cu copiii sai, care-si dedica viata regasirii unor obiecte ale supravietuitorilor Holocaustului. Straniu si apasator, purtand in sine povestea unor suferinte din trecut, biroul ajunge sa guverneze, pe nesimtite, existenta posesorilor sai.
"Un roman elegiac, plin de detalii senzoriale acute, care emana intensitate emotionala. Marea casa dezvaluie viziunea tragica a lui Nicole Krauss, ca niciodata pana acum. Romanul este un exercitiu de mers pe sarma la o mare inaltime, numai ca sarma a fost inlocuita de nervii intinsi la maximum ai cititorului, care urmareste totul cu sufletul la gura."
New York Times Book Review
NICOLE KRAUSS s-a nascut in Brooklyn, in 1974, si a crescut in Long Island. In 1992 este primita la Stanford University, unde obtine o diploma de excelenta in literatura engleza si scrie poezie sub indrumarea poetului Joseph Brodsky. In 1993 debuteaza ca poeta si pana in 2002 scrie in primul rand versuri, numarandu-se in acel an printre finalistii la Yale Younger Poet's Prize. Primul sau roman, Un barbat intra in camera (Man Walks into a Room; Humanitas Fiction, 2011), apare in 2002, fiind tradus pana in prezent in peste 15 limbi. In anul 2005, publica romanul Istoria iubirii (The History of Love; Humanitas Fiction, 2007), ulterior tradus in peste 35 de limbi, pentru care primeste William Saroyan International Prize for Writing si Prix du Meilleur Livre Étranger (Franta). Romanul este desemnat "Cartea anului" de site-ul Amazon.com si se numara printre cartile finaliste la Orange Prize for Fiction, Prix Femina Étranger si Prix Médicis Étranger, aflandu-se si pe lista lunga a International IMPAC Dublin Literary Award 2007. Tot in 2007, prestigioasa revista Granta o include pe Nicole Krauss printre cei mai buni tineri scriitori americani. Cel de-al treilea roman al lui Nicole Krauss, Marea casa (Great House, 2010), se bucura de un enorm succes de critica si de public, fiind tradus pana in prezent in 30 de tari.
Editura Humanitas Fiction, colectia "Raftul Denisei"
Traducere si note de Carmen Toader
ISBN 978-973-689-488-6, 304 pagini, 32 lei

1 comentarii:

!Melamine spunea...

Am ratat evenimentul !