miercuri, 15 februarie 2012

Amos Oz, doua zile la Bucuresti


Humanitas Fiction
n e w s l e t t e r 15 februarie 2012
Amos Oz, doua zile la Bucuresti
La invitatia Editurii Humanitas Fiction si a Ambasadei Israelului la Bucuresti,Amos Oz, unul dintre cei mai importanti scriitori israelieni, va fi prezent la Bucuresti, in perioada 27–28 februarie 2012.
Amos Oz
Scriitorul va sustine o conferinta de presa luni, 27 februarie, ora 12.00, la Hotelul InterContinental, Sala Fortuna Est, etajul 21. In aceeasi zi, la ora 18.30, la Ateneul Roman, va avea loc conferinta Amos Oz in dialog cu Gabriel Liiceanu. Biletele pentru conferinta de la Ateneu vor fi puse in vanzare marti, 21 februarie.
Marti, 28 februarie, ora 11.00, Amos Oz va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti, festivitatea de decernare desfasurandu-se in Sala "Constantin Stoicescu" a Palatului Facultatii de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 36–46). De la ora 17.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) va fi lansata seria de autor "Amos Oz" a Editurii Humanitas Fiction, cu volumeleOdihna desavarsitaCutia neagraCum sa lecuiesti un fanaticRime despre viata si moartePoveste despre dragoste si intuneric si Scene de viata campestra. La eveniment vor vorbi: Amos Oz, Marlena Braester, Ioana Parvulescu si Denisa Comanescu.
Seria de autor "Amos Oz" a fost inaugurata de Denisa Comanescu, directorul editorial al Editurii Humanitas Fiction, in mai 2011, cu publicarea romanului Rime despre viata si moarte(aparut initial in 2009, in colectia "Raftul Denisei", in traducerea Ioanei Petridean), urmata de volumele Scene de viata campestra (Humanitas Fiction, 2011; traducere de Ioana Petridean), Poveste despre dragoste si intuneric (Humanitas Fiction, 2008, 2009, 2011; traducere de Dana-Ligia Ilin), Cum sa lecuiesti un fanatic (Humanitas, 2007; Humanitas Fiction, 2011; traducere de Dana-Ligia Ilin), Odihna desavarsita (Humanitas Fiction, 2011; traducere de Marlena Braester) si Cutia neagra (Humanitas Fiction, 2012; traducere de Marlena Braester). De acelasi autor au mai aparut: Sa nu pronunti: noapte (Humanitas Fiction, 2010; traducere de Marlena Braester) si Deodata in adancul padurii (Humanitas, 2010; traducere de Dana-Ligia Ilin).
Poveste despre dragoste si intunericScene de viata campestra si Cum sa lecuiesti un fanatic au aparut recent, tot la Humanitas Fiction, in editie eBook.
In seria de autor "Amos Oz" vor fi publicate romanele Dealul Sfatului NelegiuitPantera din subterana (ambele in traducerea lui Any Shilon), Sotul meu, Michael, precum si cartea pentru copii Soumchi (ultimele doua in traducerea Ioanei Petridean).
Editura Humanitas Fiction, Ambasada
                                    Israel, Filarmonica George Enescu, Universitatea din Bucuresti, TVR, Librariile Humanitas
Parteneri
Bank Leumi Romania, El Al, Intercontinental Bucharest, Cramele
                                    Rotenberg
Parteneri media
Dilemateca, Dilema, Romania
                                    libera, 22, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Accent cultural Sapte seri, Sapte seri, Hotnews.ro, Bewhere!, Port.ro
Grupul Humanitas
Daca doriti sa nu mai primiti newsletterul Grupului Humanitas, va rugam sa accesati acest link. Va multumim.

0 comentarii: